Educació

Portes Obertes


Tria la Via  Tria la Via

L'Ajuntament organitza la segona Setmana de l'Orientació Educativa, Tria la Via, amb l'objectiu de facilitar al jovent i les seves famílies informació de tot el ventall de itineraris  formatius que tenen a l'abast per tal de continuar el camí formatiu i professional. Es tracta d'un conjunt d'activitat —xerrades, tallers, conferències...— programades del 19 al 23 de febrer de 2018 adreçades a empoderar als joves i les joves perquè puguin decidir sobre el seu futur acadèmic i/o laboral amb el màxim d'eines i coneixements possibles. 

Els tallers i xerrades són gratuïtes i obertes a tothom, només cal fer la inscripció prèvia emplenant aquest FORMULARI

Si vols assessories personalitzades demana hora a: ALELLA.GIRA@ALELLA.CAT 

Tria la via

Deu anys dels Pinyons

Els Pinyons es fan grans. La llar d’infants municipal celebra aquest curs els deu anys de funcionament i de servei al poble i ho fa amb una gran festa d'aniversari, plena de sorpreses, a la qual estan convidades a assistir totes les famílies que han passat pel centre en els seus deu anys de funcionament. Serà el divendres 23 de març, de 16.30 a 18.30h. Per participar a la celebració només cal confirmar assistència abans del 16 de març enviant un correu electrònic a elspinyons@suara.coop indicant el nom i el número de persones que hi assistiran. 

Portes ObertesEls centres educatius d’Alella han programat jornades de portes obertes per donar a conèixer les instal·lacions i els seus projectes educatius, perquè les famílies puguin triar escola per als seus fills i filles de cara al curs vinent. Al tancament d’aquesta edició d’El Full restava pendent de publicació la resolució amb el calendari de preinscripció i matriculació per part de la Generalitat, però tot apunta que les del segon cicle d’infantil, primària i secundària començaran a finals de març.

Dia Escola per la Pau i la No Violència

Més de 370 alumnes, en representació dels 7 centres educatius del municipi i del PFI-PTT Baix Maresme, van participar el 30 de gener en un acte simbòlic de celebració del Dia escolar de la No-violència i la Pau a la Plaça de l’Ajuntament. És el segon any que s’organitza aquesta iniciativa promoguda per la Comissió de Festes i Tradicions del Consell Escolar Municipal, formada per educadors, mestres, professors i  representants d’alumnes que busquen teixir la complicitat i la cohesió entre tot l’alumnat a través de promoure valors com la pau i la tolerància.

Mirades al Món

Des de fa deu anys Alella mira el món i ho fa des de la perspectiva de la Cooperació Internacional i la denuncia de les desigualtats que cal combatre i tractar d’eliminar.  Enguany, les Jornades celebren els deu anys de l'1 al 3 de febrer posant l’ull a la feminització de la pobresa. A partir d’una taula rodona i una sessió de cinefòrum, reflexionarem sobre el fet que el 70% de les persones que viuen en situació de pobresa al món són dones, intentarem entendre el per què d’aquest fenomen, quines són les iniciatives d’arreu del món per combatre’l i què podem fer nosaltres. 

Voluntariat per la llengua 2018El 15 de febrer comença una nova edició del programa de parelles lingüístiques Voluntariat per la llengua que promou l’Ajuntament d’Alella des de 2005 amb l’acord de col·laboració del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme. L’objectiu és facilitar un espai de trobada entre voluntaris/es lingüístics, que volen ensenyar a parlar la llengua catalana, i d’altres persones aprenents que volen millorar la seva fluïdesa verbal. Per participar-hi cal fer la inscripció de l’11 de gener al 2 de febrer a la Regidoria d’Educació, emplenant aquest FORMULARI  o presencialment a l’OAC.