Dona

La Regidoria d'Equitat porta a terme projectes destinats a eradicar el fenomen de la desigualtat entre dones i homes, que colˇloca les dones en una situaciķ de subordinaciķ i desavantatge social i econōmic respecte dels homes i que impedeix que les dones exerceixin plenament els seus drets com a ciutadanes. A més, s'encarrega de coordinar la incorporaciķ de la perspectiva de gčnere i de les dones a les polítiques municipals tal com estableix la “Carta europea per a la igualtat de dones i homes”.

D'altra banda, la regidoria d'Equitat treballa per la prevenciķ de la violčncia de gčnere, que és una greu vulneraciķ dels drets de les dones i un impediment perquč les dones puguin assolir la plena ciutadania, l'autonomia i la llibertat. A través d'actuacions i campanyes, es vol sensibilitzar la poblaciķ sobre les causes de la violčncia masclista. D´altra banda, a través dels Serveis Socials Bāsics, l'Ajuntament posa a disposiciķ de la poblaciķ un servei d'atenciķ a les persones que pateixen les diverses manifestacions de la violčncia masclista.

A través de diferents accions es busca un benefici per a tothom, dones i homes, ja que es vol contribuir a construir noves pautes de relaciķ entre homes i dones, basades en el respecte i l'equitat, i també coadjuvar a millorar la societat i fer-la més democrātica, justa i solidāria.

Més informaciķ a  equitat@alella.cat

  

25NEl 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminaciķ de la violčncia envers les dones i l'Ajuntament, l'Associaciķ de Dones Montserrat Roig i l'Associaciķ Dones Solidāries tornen a unir-se per organitzar conjuntament diferents actes a l'entorn d'aquesta data per tal de sensibilitzar la poblaciķ sobre la necessitat d’acabar amb aquesta xacra social.  Els actes centrals es faran el mateix diumenge 25 de novembre amb una jornada d'activitats adreįades a tota la família per fomentar la igualtat i el respecte a la diversitat de forma divertida i lúdica i un acte institucional. Serā a partir de les 11h a la Plaįa de l’Ajuntament. Les activitats vinculades a les Jornades contra la violčncia masclista s'estendran al llarg de tot el mes de novembre a l'Espai Jove, on cada tarda es podrā practicar el joc TABÚ. Tu tries quč t’hi jugues!, una eina que permet de forma lúdica posar nom i fer front a aquelles violčncies que, pel fet de ser quotidianes, s'han naturalitzat.