Notícies
Publicat el 12 de juliol de 201812.07.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"Omple la bossa de vida", aquest dissabte dóna sang a Alella
El banc de sang que s'instal·larà de 10 a 14h a les Antigues Escoles Fabra

Omple la bossa de vidaAquest dissabte 14 de juliol els alellencs i les alellenques tenim una bona oportunitat de fer aportacions a la campanya "Omple la bossa de vida" que ha posat en marxa el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya  sense haver-nos de desplaçar fora del municipi donant el millor de nosaltres a la recollida del banc de sang que es farà de 10 a 14h a les Antigues Escoles Fabra. 

El Banc de Sang i de Teixits ha activitat aquest dijous 12 de juliol la campanya de donacions d'aquest estiu amb l'objectiu de animar la població a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius. 

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre totes les persones malaltes i accidentades. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya, com ara la que es farà dissabte a Alella. 

Aquest estiu, #omplelabossa

A partir aquest dijous 12 de juliol tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebrà una bossa de roba amb el nou missatge del Banc de Sang “Dona el millor de tu. Dona sang”. D’aquesta manera, els donants ompliran la bossa de vida i també en tindran una per omplir-la d’experiències durant les vacances. El web donarsang.gencat.cat comptarà amb una bossa de sang virtual que s’anirà omplint a mesura que se sumin donacions, amb l’objectiu d’arribar fins a les 35.000 i tenir-la ben plena un cop acabi l’agost.

Amb l’etiqueta #omplelabossa, es busca dinamitzar la campanya a les xarxes socials, on s’anima a tothom a compartir el moment de la donació. També es demana que es comparteixin imatges amb la bossa de roba des dels llocs de vacances, per fer que el nou missatge, ‘Donar el millor de tu. Dona Sang’ arribi a qualsevol indret de Catalunya o del món.

Baixada de donacions
A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

La importància d’unes reserves estables
Cada dia clíniques i hospitals fan servir sang. Per això és important tenir unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada, com va ser el cas dels atemptats de l’any passat a Barcelona i Cambrils.

En aquella ocasió, gràcies a què el Banc de Sang comptava amb prou reserves es va poder atendre les necessitats immediates dels hospitals.

FONT: Banc de Sang i de Teixits 

Pujar al principi de la pàgina