Notícies
"Omple la bossa de vida", aquest dissabte dķna sang a Alella
El banc de sang que s'instalˇlarā de 10 a 14h a les Antigues Escoles Fabra

Omple la bossa de vidaAquest dissabte 14 de juliol els alellencs i les alellenques tenim una bona oportunitat de fer aportacions a la campanya "Omple la bossa de vida" que ha posat en marxa el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya  sense haver-nos de desplaįar fora del municipi donant el millor de nosaltres a la recollida del banc de sang que es farā de 10 a 14h a les Antigues Escoles Fabra. 

El Banc de Sang i de Teixits ha activitat aquest dijous 12 de juliol la campanya de donacions d'aquest estiu amb l'objectiu de animar la poblaciķ a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius. 

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre totes les persones malaltes i accidentades. Per aixō, es fa una crida perquč ens apropem als hospitals i a les campanyes de donaciķ organitzades arreu de Catalunya, com ara la que es farā dissabte a Alella. 

Aquest estiu, #omplelabossa

A partir aquest dijous 12 de juliol tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mōbils rebrā una bossa de roba amb el nou missatge del Banc de Sang “Dona el millor de tu. Dona sang”. D’aquesta manera, els donants ompliran la bossa de vida i també en tindran una per omplir-la d’experičncies durant les vacances. El web donarsang.gencat.cat comptarā amb una bossa de sang virtual que s’anirā omplint a mesura que se sumin donacions, amb l’objectiu d’arribar fins a les 35.000 i tenir-la ben plena un cop acabi l’agost.

Amb l’etiqueta #omplelabossa, es busca dinamitzar la campanya a les xarxes socials, on s’anima a tothom a compartir el moment de la donaciķ. També es demana que es comparteixin imatges amb la bossa de roba des dels llocs de vacances, per fer que el nou missatge, ‘Donar el millor de tu. Dona Sang’ arribi a qualsevol indret de Catalunya o del mķn.

Baixada de donacions
A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hābits i deixen de donar sang. Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessāria per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessāries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de cāncer.

La importāncia d’unes reserves estables
Cada dia clíniques i hospitals fan servir sang. Per aixō és important tenir unes reserves que permetin fer front a qualsevol situaciķ inesperada, com va ser el cas dels atemptats de l’any passat a Barcelona i Cambrils.

En aquella ocasiķ, grācies a quč el Banc de Sang comptava amb prou reserves es va poder atendre les necessitats immediates dels hospitals.

FONT: Banc de Sang i de Teixits 

Informaciķ publicada el 12 de juliol de 2018