X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 9 de juliol de 201809.07.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Protecció Civil de Catalunya manté l'alerta per onada de calor
Es preveu que s'allargui com a mínim fins dimarts 10 de juliol

Consells per prevenir els efectes de l'onada de calorLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d'ALERTA per ONADA DE CALOR el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que es mantenen les previsions d'episodi d'onada de calor fins demà dimarts a ponent i a l'extrem nord del país, principalment es preveu afectació a les comarques del Segrià, Ribera d'Ebre i l'Alt Empordà.

Protecció Civil demana a la ciutadania que, amb caràcter general, segueixi aquestes recomanacions:

  • Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  •  Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  •  Convé que les persones que treballen a l'aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l'habitual.
  • Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s'hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s'estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d'hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s'hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l'abast i que estigui a l'ombra.

Quines temperatures es consideren prou altes per una onada de calor?

Cal tenir en compte que són extremes en relació a l'època de l'any i a cada municipi. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, que vol dir que només el 2% de dies dels mesos d'estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor previst. Quan aquests valors es preveu que se superin durant 3 dies seguits, som davant un episodi d'onada de calor.

 Més informació en aquests ENLLAÇ

 

FONT: Generalitat de Catalunya 

Pujar al principi de la pàgina