Notícies
Publicat el 6 de juliol de 201806.07.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella ja disposa de nou desfibril·ladors repartits en llocs estratègics del municipi
Se n'han instal·lat tres a l'entorn de  l'Escola La Serreta, el Casal de la Gent Gran i les pistes d'atletisme i un de mòbil a un vehicle policial

Desfibril·ladorAquest mes de juny s’han instal·lat tres nous equips de desfibril·ladors en punts estratègics del municipi, a l’Escola La Serreta, l'espai d'arts escèniques Casal d'Alella, les pistes d’atletisme i un de mòbil que s'incorpora a un dels dos vehicles de la Policia Local, de manera que tots dos vehicles estan dotats ja d'aquest aparell d'intervenció immediata. 

Els nous desfibril·ladors se sumen als quatre que es van col·locar fa tres anys dins del programa de cardioprevenció al Pavelló Municipal d’Esports, la zona escolar del Bosquet, el Camp d’Esports Municipal i la Plaça de l’Ajuntament, a més de l'equip mòbil que ja tenia la Policia Local des de l’any 2009. 

Tres vides salvades

D’aquesta manera ja són nou els equips desfibril·ladors repartits pel municipi. L’any passat es van aconseguir salvar dues vides a Alella gràcies a la intervenció immediata de reanimació amb els equips desfibril·ladors. Les dues reanimacions es van produir al juny i al desembre de 2017, i en tots dos casos es tractava de dos conductors que van patir una aturada cardíaca quan circulaven per la Rambla d’Àngel Guimerà. I aquest any s'ha salvat una altra. La ràpida reacció de la ciutadania i  l'existència d'un equip desfibril·lador a prop van ser claus per salvar la vida d'un jove alellenc que va partir una aturada cardíaca el 7 de juliol quan caminava pels voltants de la Plaça de l'Ajuntament. El jove va ser atès posteriorment pel SEM i s'ha recuperat satisfactòriament.  I és que s’estima que el 90% de les persones que moren per aturades cardíaques es podrien recuperar si s’actués en els primers minuts.

Pujar al principi de la pàgina