Notícies
Publicat el 15 de juny de 201815.06.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Preparatius contra el foc
Enguany es farà el manteniment de les franges de protecció dels barris de Nova Alella-Cal Baró, Can Comulada i Coma Fosca i una part de Can Magarola.

Franges 2018L’Ajuntament està executant les tasques preventives que permetin minimitzar el risc d’incendis forestals, juntament amb la col·laboració d’altres administracions que també actuen en el territori. 

El 22 de maig es van iniciar els treballs de neteja i manteniment de les franges perimetrals, adjudicades a l’empresa Futur Ecològic per un import de 8.095€. L’actuació se centra enguany en els barris de Nova Alella-Cal Baró, Can Comulada i Coma Fosca, que són els nuclis més vulnerables del poble i per aquest motiu cada any es repeteix el manteniment de les franges, mentre que a la resta de barris de muntanya els treballs es fan cada dos anys. També s’actuarà en un tram d’obertura d’unes parcel·les que es van desclassificar amb el POUM a Can Magarola.  El termini d’execució previst és de cinc setmanes, tot i que, si no hi ha imprevistos, es pot avançar el final de les obres. 

A mitjan juny es preveu posar en marxa els diversos operatius de prevenció i vigilància que es duen a terme des de la xarxa de Parcs de la Diputació, del Consorci del Parc de la Serralada Litoral i de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Prohibit fer foc a 500 metres 

Fins al 15 d’octubre està prohibit fer foc en els terrenys forestals poblats o no per espècies arbòries i els 500 metres que els envolten. Està prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo i també, cal tenir molt en compte de cara a la revetlla de Sant Joan, que està totalment prohibit llençar coets i encendre material pirotècnic a 500 metres de les zones boscoses.

Consulteu les mesures de precaució en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina