Escrit PDeCAT maig de 2018: "Protegim els petits propietaris"

Logo PDeCAT

El Congrés va aprovar aquest mes d’abril la proposta del Partit Demōcrata per modificar la Llei que agilitza el desallotjament dels habitatges ocupats ilˇlegalment. Amb aquesta modificaciķ el termini per aconseguir un desallotjament d’un habitatge ocupat ilˇlegalment es reduirā dels 2 anys actuals a 2 mesos.

En els darrers anys havien proliferat les māfies que o bé localitzaven pisos buits per ocupar-los de forma ilˇlegal i els llogaven de manera totalment ilˇlícita en una mena de “mercat negre d’habitatge” o bé directament canviaven el pany dels pisos i extorsionaven als seus propietaris per poder-los recuperar. Ara, les māfies ja no tindran marge per poder seguir operant. 

Protegim les persones físiques, les ONG’s i les entitats públiques municipals o autonōmiques que gestionen el parc d’habitatge social.

Cal remarcar que aquesta modificaciķ no suposarā un augment dels desallotjaments de persones vulnerables perquč en cap cas es podrā utilitzar per desnonar persones que no poden pagar la seva hipoteca. Aquesta és una llei pensada per lluitar contra les māfies, no per desallotjar persones que no poden fer front als pagaments del seu habitatge.

El problema de l’habitatge és complex. Necessitem fer polítiques efectives que garanteixin el dret a l’habitatge i un habitatge digne a les persones. Necessitem disposar d’un Mapa d’habitatges buits per poder  aconseguir la seva cessiķ, especialment amb els grans tenidors. Una nova Llei d’Arrendaments Urbans que fomenti l’estabilitat dels llogaters amb una durada més llarga dels contractes. Evitar una nova “bombolla immobiliāria”. Hem d’aconseguir que els alellencs i alellenques no hagin de marxar del seu poble pel cada cop més difícil accés a la vivenda.

Continuem tenint presos polítics i exiliats per les seves idees. No us oblidem, us volem a casa. 

Informaciķ publicada el 9 de maig de 2018