Portada|Ajuntament|Escrit PDeCAT maig de 2018: "Protegim els petits propietaris"
 
Versió per imprimir
Escrit PDeCAT maig de 2018: "Protegim els petits propietaris"

Logo PDeCAT

El Congrés va aprovar aquest mes d’abril la proposta del Partit Demòcrata per modificar la Llei que agilitza el desallotjament dels habitatges ocupats il·legalment. Amb aquesta modificació el termini per aconseguir un desallotjament d’un habitatge ocupat il·legalment es reduirà dels 2 anys actuals a 2 mesos.

En els darrers anys havien proliferat les màfies que o bé localitzaven pisos buits per ocupar-los de forma il·legal i els llogaven de manera totalment il·lícita en una mena de “mercat negre d’habitatge” o bé directament canviaven el pany dels pisos i extorsionaven als seus propietaris per poder-los recuperar. Ara, les màfies ja no tindran marge per poder seguir operant. 

Protegim les persones físiques, les ONG’s i les entitats públiques municipals o autonòmiques que gestionen el parc d’habitatge social.

Cal remarcar que aquesta modificació no suposarà un augment dels desallotjaments de persones vulnerables perquè en cap cas es podrà utilitzar per desnonar persones que no poden pagar la seva hipoteca. Aquesta és una llei pensada per lluitar contra les màfies, no per desallotjar persones que no poden fer front als pagaments del seu habitatge.

El problema de l’habitatge és complex. Necessitem fer polítiques efectives que garanteixin el dret a l’habitatge i un habitatge digne a les persones. Necessitem disposar d’un Mapa d’habitatges buits per poder  aconseguir la seva cessió, especialment amb els grans tenidors. Una nova Llei d’Arrendaments Urbans que fomenti l’estabilitat dels llogaters amb una durada més llarga dels contractes. Evitar una nova “bombolla immobiliària”. Hem d’aconseguir que els alellencs i alellenques no hagin de marxar del seu poble pel cada cop més difícil accés a la vivenda.

Continuem tenint presos polítics i exiliats per les seves idees. No us oblidem, us volem a casa. 

Pujar al principi de la pàgina