Ajuntament d#39;Alella
Portada|Ajuntament|Escrit AA-CUP maig de 2018. "Nosaltres sí et creiem"
 

Alternativa per Alella-CUP

El Ple del mes d'abril va tenir molt poc contingut de gestió municipal (festius de 2019 i canvis a la plantilla per contractar per concurrència pública un gestor del nou casal) i en canvi molt contingut reivindicatiu. Astorats i indignats pel recent coneixement de la sentència infame del judici a la “Manada” per part d'un sistema judicial encarcarat en una injustificable i nefasta concepció del que és la llibertat i igualtat que culpabilitza la víctima enlloc de condemnar l'agressor, que convalida el temor amb consentiment. 

El treball que ens queda per fer és bestial, i per això és important que des de l’àmbit municipal siguem motor en polítiques que mostrin i desnormalitzin el masclisme (i la LGTBIfobia) imperant en la nostra societat, foragitin les actituds masclistes i creïn espais segurs. No va ser abús, va ser una violació. I no, ni l'alcohol, ni l'entorn de festa ni la actitud passiva no fan menys greu la violació, i en canvi si demostren l'important que és precisament la tasca quotidiana d'educació i polítiques com la de mediadors nocturns en les festes populars per a que els potencials agressors no es sentin impunes ni que els seu comportament és tolerat.  

Així mateix, va ser un ple on es va recordar el 25 aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló, i a tal efecte es va aprovar, per unanimitat, una moció pel que es dedica al seu record l'espais de poesia d'enguany. Diem Guillem Agulló, i és inevitable pensar també en la seva família que ha tingut de suportar la impunitat dels assassins (literal) i es inevitable pensar en tota aquella gent que ha tingut d'encarar la normalització de l'injust quan qui pega es l'extrema dreta i quan es persegueix tot allò que olora a independentisme en aquest estat espanyol, la doble vara de mesura que en aquests dies enfronten per exemple els joves d'Altsasu. Guillem Agulló, ni oblit ni perdó, per tu, per tots.

Així doncs, omplim de record i desbordem l'Espais de Poesia  d'enguany (del 3 al 13 de maig) que s'inaugura aquest Dijous 3 a les 20h a Can Manyé amb el necessari espectacle Ovidi 4.