Notícies
Publicat el 25 d'abril de 201825.04.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament torna a convocar dues beques per fer estades solidàries a Palestina
S'ha rebaixat a 20 anys l'edat mínima per poder optar a la convocatòria

Xavier RuizDel 30 d'abril al 25 de maig es poden presentar les sol·licituds a les dues beques per fer estades solidàries  a Palestina que es faran durant dues setmanes a la segona quinzena d’agost. Es poden presentar totes les persones empadronades a Alella que tinguin 20 anys o més.  Les estades ofereixen una oportunitat de conèixer de primera mà una realitat a la qual es impossible accedir si no és a través dels canals de la Cooperació Internacional i deixar constància d’aquesta experiència a través d’un documental.  


Dues beques convocades per l’Ajuntament que permeten fer una estada a un país del sud de la mà de l’Associació Catalana per la Pau, a fi de realitzar un documental sobre la realitat local i difondre’n l’experiència a la tornada. Les beques cobreixen les despeses de la formació prèvia, bitllets d’avió i assegurança  de viatge. 

Quan i a on es fan?
La segona quinzena d’agost a Palestina.

En què consisteixen?
 
Abans de marxar: Dedicarem un cap de setmana de formació, en el què es treballarà la situació actual a Palestina i la feina que realitza la contrapart (Palestinian Farmers Union), a més de rebre nocions bàsiques d’enregistrament i utilització del material audiovisual. També es concretarà el tema sobre el què versarà el documental.

Durant l’estada: Coneixerem de primera mà la realitat del país així com la tasca de la contrapart local i entrevistarem testimonis claus. Farem partícip del dia a dia de l’estada a tota la ciutadania a través del blog eldiaridelesestades.wordpress.com.
A la tornada: Editarem i muntarem el documental enregistrat durant l’estada per tal de poder projectar-lo a Alella i difondre’l a través de les xarxes. Explicarem l’experiència a la xerrada organitzada a la propera edició de les Jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món. 

Qui es pot beneficiar? 
Qualsevol persona major de 20 anys, que no tingui cap impediment físic o psíquic i que estigui empadronada a Alella des de fa més de dos anys.
Quan i on s’han de presentar les sol·licituds? 
Les sol·licituds es poden presentar del 30 d’abril al 25 de maig amb una instància general adjuntant tota la documentació requerida presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o bé per Internet a través d'aquest enllaç si es disposa d’identificació digital.

Des d'aquest enllaç podeu accedir a tota la documentació i la informació per presentar la sol·licitud.

Consulteu les bases en aquest enllaç 

Consulteu la convocatòria aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina