Notícies
Actualitzaciķ de la cartografia topogrāfica urbana d'Alella

CartografiaLa Diputaciķ de Barcelona ha realitzat l’actualitzaciķ de la cartografia topogrāfica digital escala 1:1000 d’Alella, una eina essencial per al desenvolupament de les competčncies municipals bāsiques, ja que és la que s’utilitza com a base de les cartografies temātiques com ara el planejament urbanístic, el cadastre i les xarxes de serveis i equipaments. Aquesta cartografia facilita els treballs de diagnosi, planificaciķ i gestiķ municipal, així com la presa de decisions estratčgiques per part del consistori.

A Alella s’han cartografiat 853 hectārees de sōl urbā i urbanitzable del municipi, així com les hectārees del sōl no urbanitzable necessāries per a la planificaciķ urbanística dels seu āmbit territorial.

La cartografia estā realitzada a partir de fotografies ačries fetes amb tčcniques fotogramčtriques i del treball de camp, i estā estructurada en sis fitxers que inclouen l’altimetria, planimetria, toponímia, model digital d’elevacions, vialer i model digital del terreny, segons plec d’especificacions tčcniques v 2.2 aprovat per la Comissiķ de Coordinaciķ Cartogrāfica de Catalunya. 

El Diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, ha lliurat aquest divendres a l’Ajuntament l’actualitzaciķ de la cartografia del municpi que ha estat realitzada en el sistema de referčncia ETRS90 i en els formats Microstation i Autocad. Així mateix s’inclou un fitxer de PDF georeferencial que conté la cartografia topográfica amb aplicacions CAD que permeten visualitzar la informaciķ de cadascun dels elements de la cartografia per nivells; mesurar distāncies, perímetres i ārees i colˇlocar comentaris.

El cost dels treballs ha estat de 46.020 euros.

FONT: Diputaciķ de Barcelona 

Informaciķ publicada el 20 d'abril de 2018