Notícies
Publicat el 20 d'abril de 201820.04.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Actualització de la cartografia topogràfica urbana d'Alella

CartografiaLa Diputació de Barcelona ha realitzat l’actualització de la cartografia topogràfica digital escala 1:1000 d’Alella, una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, ja que és la que s’utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, el cadastre i les xarxes de serveis i equipaments. Aquesta cartografia facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques per part del consistori.

A Alella s’han cartografiat 853 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable del municipi, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística dels seu àmbit territorial.

La cartografia està realitzada a partir de fotografies aèries fetes amb tècniques fotogramètriques i del treball de camp, i està estructurada en sis fitxers que inclouen l’altimetria, planimetria, toponímia, model digital d’elevacions, vialer i model digital del terreny, segons plec d’especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya. 

El Diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, ha lliurat aquest divendres a l’Ajuntament l’actualització de la cartografia del municpi que ha estat realitzada en el sistema de referència ETRS90 i en els formats Microstation i Autocad. Així mateix s’inclou un fitxer de PDF georeferencial que conté la cartografia topográfica amb aplicacions CAD que permeten visualitzar la informació de cadascun dels elements de la cartografia per nivells; mesurar distàncies, perímetres i àrees i col·locar comentaris.

El cost dels treballs ha estat de 46.020 euros.

FONT: Diputació de Barcelona 

Pujar al principi de la pàgina