Equipaments i serveis
Rocōdrom
On trobar-nos
 • Rocōdrom  Rocōdrom

 • Coincidint amb el Dia Mundial de l'Activitat Física, el 6 d'abril de 2018, es va estrenar una nova instalˇlaciķ esportiva: el Rocōdrom d’Alella. La construcciķ d’aquest nou equipament és una aposta decidida per incrementar la diversitat d’oferta de prāctica esportiva, i en especial, l’esport de lleure, al temps que dķna resposta a una increment demanda d’aquest tipus d’espai per part de joves del municipi practicants i aficionats a aquesta disciplina esportiva.  La nova instalˇlaciķ estā dissenyada per a la docčncia, la recreaciķ i l’entrenament de l’activitat esportiva de l’escalada. El rocōdrom, que ha suposat una inversiķ de més de 39.000 euros, consta d’una estructura escalable diferenciada en dos zones:

  • Zona de bloc (boulder): espai que no supera els 3 m d’alįada de caiguda equipat amb preses en el que es pot escalar sense cordes i obligatōriament amb els matalassos de seguretat colˇlocats.
  • Zona d’escalada: espai que supera els 3 m d’alįada equipat amb preses i elements de seguretat (xapes, reunions i/o autoassegurador) en el qual només es pot practicar l’escalada amb corda.

  El seu ús comporta el compliment del reglament corresponent amb especial compliment a les indicacions de seguretat.

  L’Ajuntament estā acabant d’enllestir la regulaciķ d’usos de l’espai, que es dinamitzarā conjuntament des de les ārees d’Esports i d’Adolescčncia i Joventut, amb l’objectiu que pugui ser utilitzat pel nombre més ampli de persones i aconseguir que l’escalada sigui un més dels esports referents al municipi. 

  Els rocōdroms sķn espais on aprendre tčcniques d’escalada i millorar el condicionament físic i aporten de forma artificial el que es pot trobar en un entorn natural. Serveixen per promoure la prāctica de l’escalada, tant des de la vessant esportiva com la lúdica. Tot i que els poden utilitzar persones de totes les edats, és recomanable tenir un bon estat físic.

  Fitxa tčcnica:

  • Empresa constructora: ACEP SL 
  • Superfície zona bloc (boulder): 65 m2
  • Superfície zona escalada: 24 m2
  • Pressupost: 39.083 euros

  Rocōdrom Rocōdrom