Agenda
Dimecres, 25 d'abril de 2018  -  2/4 de 8 matí
Sortida. Camí de Ronda: de Cala Montgó a Sant Martí d'Empúries
DIMECRES 25 D’ABRIL

7.30 davant de la parada de bus de Can Lleonart

Sortides. Camí de Ronda: de Cala Montgó a Sant Martí d’Empúries. 

El recorregut forma part del GR-92, sender que ressegueix el litoral català. Caminarem per on va tenir lloc un dels esdeveniments més importants de la nostra història, l’any 575 aC, van arribar a la península els últims colonitzadors grecs, els foceus, i van fundar Empúries sobre el turó de Sant Martí. El seu objectiu era sobretot comercialitzar amb els indigets. 

Nivell fàcil – Distància 9 km -  Desnivell de pujada 150 m i de baixada 150 m – 4 h. 

Preu: 21 €. Cal portar esmorzar, dinar opcional, motxilla, calçat esportiu i capelina.

Més informació: www.canlleonart.com

Organitza: Ajuntament d’Alella 

Literatures amb sentits (43): Eduard Puig i Vayreda, in memoriam

La matinada del 17 d’abril del 2018 s’ha mort l’enòleg, docent i humanista Eduard Puig i Vayreda (1942-2018). Havia estat alcalde de Figueres, la seva ciutat, del 1981 al 1983, i havia dirigit l’Institut Català de la Vinya i el Vi del 1984 al 1990. Puig i Vayreda estava vinculat amb la DO Alella, perquè fou a la cooperativa Alella Vinícola que va fer la seva primera verema. Durant anys també va desenvolupar la docència a la Universitat de Girona. Va escriure articles i va publicar diferents llibres, l’últim dels quals va aparèixer aquest mes de febrer a l’editorial Brau: El jardí de Dionís. L’entorn cultural del vi. 

Havíem convidat Eduard Puig i Vayreda a parlar i presentar El jardí de Dionís, tot un tractat rigorós i generós sobre la cultura del vi, en la sessió de ‘Literatures amb sentits’ del mes d’abril, acompanyat de dos dels seus amics, els enòlegs Jordi Pujolràs i Josep Maria Pujol-Busquets. 

Tot i que no ens podrà acompanyar, hem decidit mantenir la sessió i convertir-la en un acte d’homenatge a la seva persona. Ho farem, és clar, amb els seus amics Jordi Pujolràs i Josep Maria Pujol-Busquets, i amb la lectura d’alguns fragments del llibre a càrrec de Mark Ullod.

Maridarem la sessió amb el vi Cau d’en Genís 2017 Màgnum, del celler Alta Alella.

La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com 

Organitza: Ajuntament d'Alella. 

Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista. 

Col·laboren: Alta Alella, llibreria La Llopa de Calella, centre d’art Can Manyé, Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella.

Lloc: Parada de bus de Can Lleonart
Ho organitza: Ajuntament d'Alella