Notícies
Canvi provisional del subministrament d'aigua potable amb recursos procedents de la dessalinitzadora de la Tordera
ATLL assegura que la mesura és provisional i que l'aigua de la dessalinitzadora té les mateixes garanties sanitāries i de qualitat que les del Ter-Llobregat

Aixeta aiguaEn les últimes setmanes alguns veīns i veīnes del municipi han notat un canvi de gust de l'aigua potable que se subministra al municipi. Aquesta variaciķ estā motivada pel canvi provisional de les fonts d'abastament d'aigua en alta que dur a terme Aigües Ter Llobregat (ATLL) des del passat 12 de marį a diferents municipis del Maresme.

Segons una nota informativa facilitada per la concessionāria, degut a l'estat de pre-alerta en sequeres que s'ha patit aquest hivern i al temporal marítim que ha deixat inhabilitada la planta dessalinitzadora del Llobregat, des de mitjans de marį algunes poblacions de la zona del Maresme reben un nou subministrament d'aigua del Ter i de la dessalinitzadora de la Tordera, per tal de garantir una abastiment continuat i redistribuir els cabals disponibles.  Tot aixō -assenyala ATLL- l'aigua de la dessalinitzadora de la Tordera té les mateixes garanties sanitāries, de qualitat i potabilitzaciķ que qualsevol abastiment d'ATLL. La concessionāria ha informat que es tornarā a la situaciķ anterior quan es reestableixi el funcionament de la dessalinitzadora del Llobregat.

Normalment, Alella rep l'aigua del Ter, perō des de mitjan marį es barreja, en diferents proporcions, amb l'aigua de la dessalinitzadora de la Tordera. Segons explica SOREA, empresa encarregada del subministrament d'aigua en el municipi, l’aigua del Ter té una mineralitzaciķ mitjana, amb una proporciķ majoritāria de calci i bicarbonats en la seva composiciķ mineral mentre que l’aigua dessalada té una mineralitzaciķ molt més dčbil. Aquest canvi en la proporciķ de sals minerals majoritāries presents, fa que l’aigua tingui una percepciķ organolčptica (de sabor i olor) diferent a l’aigua que arriba únicament del Ter. En la mateixa línia que ATLL, SOREA assegura que l’aigua subministrada té absoluta garantia sanitāria segons la normativa reguladora de les Aigües de consum humā (Reial Decret 140/2003).

Més informaciķ a la nota informativa d'ATLL 

Informaciķ publicada el 21 de marį de 2018