Escrit AA-CUP febrer de 2018. "Pla de Joventut i Pla d'Equitat"

Alternativa per Alella-CUP

Alella disposa de nous plans de joventut i d’equitat aprovats en el darrer ple. Volem aprofitar aquest espai per a felicitar la regidora Anna Alfaro i a l’equip tčcnic de les respectives ārees. 

Tots dos plans contenen mesures concretes i preveuen eines d’avaluaciķ de la implementaciķ. El pla d’igualtat requerirā replantejar profundament totes les polítiques municipals, no només en la lluita contra de la violčncia masclista i la seva quotidianitat sinķ també en la garantia de la plenitud personal i corresponsabilitzaciķ per fer-la possible.  Al respecte volem posar el focus en l’actuaciķ de repensar l’espai públic en clau de que totdon el pugui gaudir plenament i amb sensaciķ de seguretat tal com comencen a aplicar municipis de l’entorn com Badalona. Tenim molta feina a fer i fins ara les propostes que hem plantejat en aquest sentit no han obtingut resposta a la prāctica, perō entenem que havent aprovat una Línia estratčgica específica (Línia estratčgica 6.1. Incorporar la perspectiva de gčnere en el disseny, planificaciķ i regulaciķ de la mobilitat, l’urbanisme i la seguretat) la sensibilitat i la voluntat de complir amb els propis objectius ho posarā més fācil.

Pel que fa al Pla de Joventut, és molt encertada la subdivisiķ entre adolescčncia i joventut per enfocar realitats i necessitats específiques diferenciades i posar els recursos suficients per afavorir la lliure afirmaciķ de la identitat personal i el disseny d’un projecte vital. És un orgull la gran tasca que es ve fent des de l’ārea els darrers anys per a que aquell jove que ho vulgui pugui obtenir respostes a les seves inquietuds i compti amb un punt de referčncia que l’acompanyi en les diferents etapes i necessitats personals.

Dit aixō, el govern de l’ajuntament d’Alella segueix considerant joventut una ārea isolada. Hi ha una clara fractura entre discurs i prāctica. Mentre el nivell individual el tenim ben treballat, a nivell de generaciķ d’oportunitats per desenvolupar-se créixer i viure en plenitud com a Alellenc tenim una política de cobrir expedient sobre el paper perō una prāctica clarament expatriadora de projectes vitals. Podem trobar tantes excuses com vulguem, podem fer plans, comissions de treball i projectes de pisos de lloguer a executar en futurs mandats, pilotes endavant. Perō o es considera com un problema estructural la manca de futur al municipi dels nostres joves, la prāctica impossibilitat de trobar habitatge i l’absčncia d’oportunitats laborals en el propi entorn o no revertirem la melangia d’un poble on sembla que no hagi de passar res i d’on cal acabar marxant. 

Informaciķ publicada el 8 de febrer de 2018