Escrit Gd'A febrer de 2018. "Gent d'Alella compromesa amb la seguretat"

gda

La Sala va quedar petita per acollir tots els veīns que volien parlar a l’audičncia pública. Clam generalitzat per demanar més pressupost per la Policia Local, més mitjans i més agents. Curiķs que la gent demani fer un referčndum per a opinar sobre com gastar 14 milions d’euros aquest 2018 i l’Alcalde amagui el cap sota l’ala. Aquesta és una raķ de pes per votar en contra del Pressupost (i vam ser els únics), no compartim que disminueixi el pressupost de Seguretat. Ara tenim 16 agents, 2 en edat de jubilaciķ, quan la plantilla és de 20, que han de cobrir tres torns. És suficient per una poblaciķ dispersa com Alella?

Sabem, per aquells municipis que van implantar les cāmeres de videovigilāncia, que la seva efectivitat disminueix quan porten dos anys instalˇlades, perō el govern, cofoī per unes xifres molts inferiors a la realitat, se’n miralla només en els čxits, que tots celebrem. A quantes persones coneixes que no han posat denúncia quan els hi han entrat a casa? El pānic i l’angoixa d’una única família és motiu suficient per actuar de valent. Al marge de les propostes que li fem al govern, posem en marxa la pāgina de Facebook “Gent d’Alella per la seguretat”,  i proposem crear una xarxa que interelacioni tots els grups de whatsapp veīnals amb la Policia local, de manera que disposem d’un sistema eficaį d’alertes, de dalt a baix i de baix a dalt. Els veīns ens acompanyem, ens ajudem i som un element clau, altra cosa és la desesperaciķ per una justícia que no és tal parlant de furts, robatoris i okupacions. Us convidem a integrar-vos en el grup de whatsapp del vostre carrer, de vostre barri per teixir aquesta xarxa de suport.

Els grups presents al Ple de gener (el PP i Alella Primer-PSC fa mesos que no venen) van votar en contra de la mociķ que vam presentar demanant treballar conjuntament amb les entitats i representants veīnals mesures per assegurar la llibertat d’expressiķ i el respecte a les manifestacions d’uns i altres. 

Hem posat el tema sobre la taula, treballem per la convivčncia i estem disponibles per a trobar solucions.

Informaciķ publicada el 8 de febrer de 2018