Notícies
Publicat l'1 de març de 201801.03.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Lletres i vins a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia
El vi i la literatura s'uneixen aquest mes a les Biblioteques amb DO, una de les moltes iniciatives promogudes durant l'any

Lletres i vins 2018Març és el mes de les Biblioteques amb DO a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i una dotzena més de biblioteques del territori de la Denominació d’Origen. És la sisena edició d’una iniciativa promoguda pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que pretén acostar les lletres i la cultura del vi a través d’un ampli ventall d’activitats. En tot Catalunya són 66 les biblioteques repartides per les onze denominacions d’origen les que se sumen enguany a aquesta activitat, que cada mes està dedicada a una DO. 

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia va ser la primera de la DO Alella en afegir-s’hi fa sis anys i ara ja són 13 les biblioteques del territori implicades: Alella, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Granollers, Llinars del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. 

Més de 50 activitats diferents 

El programa de Biblioteques amb DO és només una de les moltes activitats que organitza la Biblioteca Ferrer i Guàrdia al llarg de l’any. Des que va obrir les seves portes a l’Hort de la Rectoria l’any 1986 i malgrat les limitacions d’espai de l’equipament, la Biblioteca s’ha convertit en un referent cultural del municipi, un espai de trobada per a tot tipus de públic que, a més de llegir o demanar llibres i documents, també pot participar en alguna de les moltes propostes. L’any passat es van programar 52 activitats, algunes de periodicitat mensual, com l’hora del conte o el club de lectura, i d’altres més esporàdiques, com els tallers familiars de dissabte al matí. Noves iniciatives com la de Parcs i Biblioteques, que uneixen literatura i natura, o el programa d’alimentació Mengem mentre cuinem, o el nou cicle de novel·la negra Crims.DOAlella estrenat el passat mes de febrer, s’uneixen a d’altres fites de l’any, com la proposta estiuenca de Passaport a l’Aventura, els especials de Sant Jordi o La Marató i les paneres culturals de Nadal. La Biblioteca també és un dels escenaris actius d’altres activitats del poble com Espais de Poesia o les Jornades de la Gent Gran activa.

Les xifres de 2017 de la Biblioteca

  • Ús equipament: 37.792 persones
  • Ús servei de préstec: 7.928 persones
  • Documents prestats: 23.037 
  • Llibres electrònics prestats: 328
  • Ús ordinadors: 2.507 persones
  • Ús Wi-Fi: 1.271 persones
  • 52 activitats: 1.937 persones 
  • Nous carnets: 164 
  • Fons documental: 40.313
  • Hores de servei: 1.388 

Lletres i vins

Pujar al principi de la pàgina