Notícies
Publicat el 23 de febrer de 201823.02.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella ja té Síndic Municipal de Greuges
El Ple escull per unanimitat Raúl Morales, veí de Mas Coll de 47 anys, per ocupar la Sindicatura Municipal de Greuges.

Ple febrerRaúl Morales, un veí de Mas Coll de 47 anys, llicenciat en medicina i especialitzat en pediatria, és el primer Síndic Municipal de Greuges d’Alella. Ell ha estat el candidat escollit per tots els grups municipals entre les deu persones —set homes i tres dones—  que es van presentar a la convocatòria per ocupar aquest càrrec, després de fer dues rondes d’entrevistes, una amb tots els aspirants i una segona amb les persones seleccionades pels diferents grups. El Ple celebrat aquest dijous, 22 de febrer, va aprovar per unanimitat el seu nomenament.

Tal i com estableix el reglament de la Sindicatura, l’elecció és per un termini de cinc anys, prorrogables cinc més, però una mateixa persona no podrà exercir com a Síndic més de dos períodes consecutius. El seu càrrec és incompatible amb qualsevol altre mandat representatiu, pertànyer a un partit polític, càrrec públic, funció administrativa al servei del municipi, organismes públics municipals, empreses amb participació municipal i qualsevol activitat professional, mercantil i laboral que comporti una relació contractual amb el municipi. 

Funcions principals 

La seva funció primordial serà la defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns i les veïnes d’Alella en les seves relacions amb l’Ajuntament i els seus ens dependents, d’acord amb els principis de legalitat i equitat, i supervisant les actuacions de l’Administració municipal. A més, tindrà la responsabilitat de garantir el compliment del Codi de Conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament, aprovat al Ple de maig de 2017. 

L’Ajuntament ha comptat amb l’assessorament del Fòrum de síndics i sindiques i defensors i defensores locals de Catalunya, per a la creació d’aquesta figura, que està recollida al Reglament de Participació Ciutadana. 

Posposada la proposta de modificació del POUM

Durant la sessió plenària el govern va decidir retirar i posposar per a un proper Ple la proposta d'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal "Reordenació de zones verdes i equipaments de la zona esportiva de La Vera i Cal Doctor", atenent a les peticions expressades pels grups de l'oposició que van apel·lar a la manca de temps per poder estudiar a fons la proposta. La modificació té per objectiu reconvertir en zona d'equipaments una superfície de 1.075 metres quadrats que ara estan qualificats com a espais lliures situats a la zona de La Vera, entre el Complex Esportiu Municipal i la pista del Pavelló Municipal d'Esports, per tal de poder implantar una edificació destinada a la instal·lació d'una caldera de biomassa que abasteixi d'aigua calenta sanitàra i calefacció als dos equipaments esportius i ampliar la sala de fitness i d'activitats polivalents del Complex Esportiu Municipal. La modificació planteja traslladar a aquesta superfície d'espais lliures, incrementada en 447 m2, a la zona de Cal Doctor, on actualment hi ha més de 3.000 m2 d'equipaments que es reduirien a la meitat.

Canvi de règim retributiu de la regidora de Alella Primera-CP

Al Ple de febrer també es va donar compte del decret d'Alcaldia en el qual s'estima la sol·licitud de la regidora i portaveu del grup municipal Alella Primer-CP d'acollir-se al règim retributiu d'assistències establertes per l'acord del Ple Municipal de 9 de juliol de 2015. 

Moció de Gent d'Alella sobre mobilitat

El Ple va debatre una moció presentada per Gent d'Alella relativa a la millora de la mobilitat nocturna amb la capital de la comarca que no es va arribar aprovar al comptar únicament amb els vots a favor dels regidors proposants i del PDeCAT. La moció va propiciar un ampli debat en el qual es va parlar tant de mobilitat com d'oci nocturn de joves i en el què es van intervenir la regidora d'Adolescència i Joventut, que va considerar que el tema de la mobilitat és un "tema molt complexe que requereix un estudi molt profund" i també la regidora de Mobilitat que va apuntar "l'enorme esforç" que fa l'Ajuntament per tenir transport amb El Masnou i el taxi a demanda, i també va apuntar que s'està estudiant la manera de posar en marxa una alternativa de transport directe amb Can Ruti. La regidora de Gd'A va insistir que amb la moció és pretén propiciar l'estudi per posar en marxa línies de transport amb Mataró, una qüestió que també va ser defensada pel portaveu del grup municipal del PDeCAT.

Anunciada la renúncia de la regidora Isabel Nonell

Finalitzats els punts de l'ordre del dia, la regidora d'ERC+SxA, Isabel Nonell, es va acomiadar del plenari, anunciant la voluntat de jubilar-se i renunciar a l'acta de regidora, càrrec que ocupa des de 2007. Isabel Nonell és actualment 3a tinent d'alcalde i té delegades les regidories d'Administració, Promoció Turística, Innovació, Comunicació i Transparència. 

Pujar al principi de la pàgina