X
Emergència sequera
Notícies
Publicat el 12 de febrer de 201812.02.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els Pinyons celebren els deu anys de serveis al municipi
Cal confirmar assistència abans del 16 de març enviant un correu electrònic a elspinyons@suara.coop

Deu anys dels PinyonsEls Pinyons es fan grans. La llar d'infants municipal celebra aquest curs els deu anys de funcionament i de servei al poble i ho fa amb una gran festa d'aniversari, plena de sorpreses, a la qual estan convidades a assistir totes les famílies que han passat pel centre en els seus deu anys de funcionament. Serà el divendres 23 de març, de 16.30 a 18.30h. Per participar a la celebració només cal confirmar assistència abans del 16 de març enviant un correu electrònic a alella.educacio@alella.cat i/o elspinyons@suara.coop indicant el nom i el número de persones que hi assistiran. 



Educació compartida

Des de la seva posada en marxa, el curs 2007-2008, han passat per les aules dels Pinyons un total de 590 infants: la primera promoció ja ha fet enguany el salt a l'institut. 

Des del seu inici, aquest centre d'educació infantil de primer cicle —de titularitat municipal i gestionat per la cooperativa Suara— ha apostat per un model pedagògic basat en l'educació compartida entre escola i família, oferint diversos espais de participació en els quals la família i l'equip de professionals formen part d'una comunitat educativa que permet a l'infant desenvolupar-se en un ambient de confiança i seguretat. Així les famílies han enriquit el projecte amb diferents iniciatives i propostes, des d'un model compartit i de confiança. 

El projecte educatiu parteix d'un model d'escola integrada dins del poble, per això es realitzen moltes activitats amb diferents entitats i equipaments d'Alella —com la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, les escoles o les residències de gent gran— incidint en la relació amb la tercera edat amb l'objectiu de viure moments que aportin a l'afecte i al respecte entre generacions. 

 El centre manté una metodologia basada en l'experimentació i en el treball per racons en els quals els infants poden anar construint el seus aprenentatges en funció de les seves necessitats i interessos. I s'educa especialment en valors com el respecte, la llibertat, l'autonomia de l'infant, l'afecte, l'empatia i la confiança en un mateix, sense oblidar que el més important és la felicitat de l'infant. 

Espais per a les famílies 

Des de la seva inauguració el 8 de setembre de 2007, Els Pinyons ha madurat per dintre i per fora, amb millores en les instal·lacions —com la nova cuina que es va construir l'any 2011 i l'arranjament del pati— i la posada en marxa d'espais destinats a reforçar els vincles amb les famílies i facilitar punts de trobada, aprenentatge i reflexió. 

Així es van crear els tallers familiars, un espai en el qual famílies, infants i educadores es troben per compartir una estona i realitzar manualitats de decoració i material didàctic. Un altre recurs són les xerrades-taller que, sota el paraigües “Parlem d'educació”, es fan mensualment i tracten sobre temes d'interès. També funciona des de fa uns anys i s'ha exportat a altres centres educatius el “Cafè de les Tres”: un espai obert a totes les famílies del municipi i dinamitzat pel servei psicopedagògic municipal, en el què es comparteixen experiències sobre la criança dels infants.

El curs 2015-2016 el centre va obrir un nou espai educatiu: els patis oberts. Els mesos de primavera el pati s'obre un cop al mes a famílies amb infants de 0 a 6 anys perquè grans i petits puguin gaudir d'aquest espai i compartir una estona d'esbarjo dinamitzat per una educadora. 

Pujar al principi de la pàgina