Notícies
Publicat el 2 de febrer de 201802.02.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'any passat es van reduir un 11,4% els robatoris consumats a domicilis i un 50% les temptatives.

Cotxe policiaL’any passat es va invertir la tendència a l’alça que es venia registrant des de l’any 2012 respecte als robatoris als domicilis. Per primera vegada en quatre anys, es va produir un descens del número de robatoris denunciats. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, l’any passat es van comptabilitzar a Alella un total de 70 robatoris, 9 menys  que l’any anterior, el que suposa una baixada de l’11,4%. 

La reducció és molt més important pel que fa a les temptatives denunciades que no es van arribar a consumar: es van reduir a la meitat, passant de 18 a 9 denúncies. 

En el balanç global de robatoris —consumats i temptatives— el descens arriba al 18,5%, amb un total de 18 delictes menys que l’any anterior. 

L’any 2017 es va tancar amb les millor xifres dels darrers tres anys, molt similars a les de 2014, l’any que es va iniciar la repuntada d’aquest tipus de delictes tant al municipi com a altres pobles i ciutats amb característiques similars a les d’Alella. 

Controls i prevenció

En aquests anys, l’Ajuntament ha incrementat els seus esforços per reduir i evitar els robatoris, una de les principals preocupacions de la ciutadania. Així, l’any 2016 es va instal·lar un sistema de control d’accés de vehicles en una vintena de punts estratègics del municipi i es van intensificar els controls policials i la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals dels pobles veïns. L’any 2017 es van dur a terme campanyes preventives específiques adreçades a la prevenció de robatoris, com el porta a porta amb el qual es van visitar més d’una seixantena de domicilis, majoritàriament de l’Eixample i Alella de Mar, dos dels sectors més afectats pels robatoris.

Sis detencions i 10 robatoris resolts 

Els controls policials i els sistemes de prevenció han donat els seus fruïts. Durant l’any passat, el treball policial i la col·laboració ciutadana va permetre frustrar diversos robatoris i la detenció de sis persones, la majoria de les quals estan presumptament vinculades amb robatoris a domicilis. Gràcies a aquestes detencions es van poder resoldre una desena de robatoris. 

Pujar al principi de la pàgina