Notícies
L'any passat es van reduir un 11,4% els robatoris consumats a domicilis i un 50% les temptatives.

Cotxe policiaL’any passat es va invertir la tendčncia a l’alįa que es venia registrant des de l’any 2012 respecte als robatoris als domicilis. Per primera vegada en quatre anys, es va produir un descens del número de robatoris denunciats. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, l’any passat es van comptabilitzar a Alella un total de 70 robatoris, 9 menys  que l’any anterior, el que suposa una baixada de l’11,4%. 

La reducciķ és molt més important pel que fa a les temptatives denunciades que no es van arribar a consumar: es van reduir a la meitat, passant de 18 a 9 denúncies. 

En el balanį global de robatoris —consumats i temptatives— el descens arriba al 18,5%, amb un total de 18 delictes menys que l’any anterior. 

L’any 2017 es va tancar amb les millor xifres dels darrers tres anys, molt similars a les de 2014, l’any que es va iniciar la repuntada d’aquest tipus de delictes tant al municipi com a altres pobles i ciutats amb característiques similars a les d’Alella. 

Controls i prevenciķ

En aquests anys, l’Ajuntament ha incrementat els seus esforįos per reduir i evitar els robatoris, una de les principals preocupacions de la ciutadania. Així, l’any 2016 es va instalˇlar un sistema de control d’accés de vehicles en una vintena de punts estratčgics del municipi i es van intensificar els controls policials i la colˇlaboraciķ amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals dels pobles veīns. L’any 2017 es van dur a terme campanyes preventives específiques adreįades a la prevenciķ de robatoris, com el porta a porta amb el qual es van visitar més d’una seixantena de domicilis, majoritāriament de l’Eixample i Alella de Mar, dos dels sectors més afectats pels robatoris.

Sis detencions i 10 robatoris resolts 

Els controls policials i els sistemes de prevenciķ han donat els seus fruīts. Durant l’any passat, el treball policial i la colˇlaboraciķ ciutadana va permetre frustrar diversos robatoris i la detenciķ de sis persones, la majoria de les quals estan presumptament vinculades amb robatoris a domicilis. Grācies a aquestes detencions es van poder resoldre una desena de robatoris. 

Informaciķ publicada el 2 de febrer de 2018