Notícies
Deu anys de Mirades al Món
La feminització de la pobresa és el tema central de les 20es Jornades de Cooperació Internacional que se celebren de l'1 al 3 de febrer

Mirades al Món

Des de fa deu anys Alella mira el món i ho fa des de la perspectiva de la Cooperació Internacional i la denuncia de les desigualtats que cal combatre i tractar d’eliminar. En aquests anys, i gràcies al treball realitzat per la Comissió de Cooperació Internacional de l’Ajuntament d’Alella, s’ha posat la mirada a les guerres, a l’alimentació, la situació de les persones refugiades o l’explotació dels territoris, els silencis mediàtics o l’incompliment de les lleis internacionals, entre d’altres. 

Enguany, les Jornades estaven previstes inicialment per als dies 26, 27 i 28 d’octubre però es van ajornar fins a l'1, 2 i 3 de febrer degut a la situació política d'aquest moment a Catalunya. 

Les Jornades celebren els deu anys posant l’ull a la feminització de la pobresa. A partir d’una taula rodona i una sessió de cinefòrum, reflexionarem sobre el fet que el 70% de les persones que viuen en situació de pobresa al món són dones, intentarem entendre el per què d’aquest fenomen, quines són les iniciatives d’arreu del món per combatre’l i què podem fer nosaltres. 


La Festa de la Cooperació 

El dissabte 3 de febrer a les 11h, la Plaça de l’Ajuntament acollirà la Festa de la Cooperació. Coneixerem els set projectes que han rebut suport alellenc i hi haurà xocolatada de comerç just, la gimcana del 0,7%, la rifa i l’espectacle “Cooperem o competim”.

La Rifa de les Mirades al Món 

Des de la passada edició, les Jornades inclouen la Rifa Mirades al Món. El premi consisteix en una panera de productes de comerç just que es sortejarà entre totes les persones que van respondre correctament un mínim de les cinc preguntes d'un qüestionari i les van deixar a les urnes que es van instal·lar del 2 al 20 d'octubre a diferents equipaments del municipi. Per poder recollir l'obsequi cal estar present el dia del sorteig: el 3 de febrer a la Plaça de l'Ajuntament a la Festa de la Cooperació. 

Trepitjant palestina, càmera en mà

Les jornades finalitzaran dissabte a la tarda a Can Lleonart, amb la tertúlia “Trepitjant Palestina, càmera en mà”, amb Xavier Ruiz, guanyador d’enguany de la beca per fer una estada solidària.

Jornades Cooperació Mirades al Món        

10ES JORNADES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL MIRADES DEL MÓN

La feminització de la pobresa

1, 2 i 3 de febrer de 2018

Dijous 1 de febrer a les 19h a les Golfes de Can Lleonart: ACTIVITAT AJORNADA PER INDISPOSICIÓ DE LA PONENT 

Cinefòrum “Dona’m cine”.

“Dona’m cine” és un concurs internacional de curtmetratges organitzat per l’ONGD Entrepobles que dóna veu a les dones d’arreu del món. De la mà de Montse Benito, membre de la Comissió de Feminismes d’Entrepobles i de Ca la Dona, amb més de 25 anys d’experiència en cooperació i solidaritat, visualitzarem varis curts sobre les lluites que afronten les dones a diferents parts del món. Reflexionarem sobre aquestes lluites i sobre la necessitat de l’apoderament femení per tal de combatre la pobresa i l’exclusió. Són històries de denúncia, lluita i superació.

Divendres 2 de febrer a les 19h a les Golfes de Can Lleonart:

Taula rodona “Quan les dones són invisibles”.

A càrrec de Marta Macias, ex directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i impulsora del seu Pla Director, pioner a incorporar la perspectiva de gènere a l’Estat Espanyol. I Lourdes Mourelo, experta en equitat de gènere com a eina d’eradicació de la pobresa de l’ONGD Ajuda en Acció.

Ens parlaran sobre el fenomen de la feminització de la pobresa (el 70% de les persones que viuen en situació de pobresa al món són dones) i sobre les eines que tenim per combatre-ho.

Dissabte 3 de febrer a les 11h a la Plaça de l’Ajuntament:

Festa de la Cooperació:

11h Paradetes de les ONGD subvencionades per l’Ajuntament aquest any, xocolatada de comerç just i gimcana del 0,7%.

12h Espectacle infantil “Cooperem o competim?”. Espectacle musical basat en un conte tibetà sobre la història d’un poble que ha de superar tot un seguit de dificultats amb l’ajut de la cooperació internacional. Es tracta d’un espectacle amb jocs i danses.

13h Sorteig de la panera de la Rifa Mirades al Món i la panera de la Gimcana del 0,7%.

Dissabte 3 de febrer a les 18h a les Golfes de Can Lleonart:

“Trepitjant Palestina, càmera en mà”. Tertúlia a càrrec de Xavier Ruiz, el guanyador de la beca Estades Solidàries 2017 que compartirà les seves experiències i aprenentatges amb nosaltres.

Organitza: Comissió de Cooperació Internacional de l’Ajuntament d’Alella 


DEU ANYS MIRANT LES DESIGUALTATS I ES DESEQUILIBRIS INTERNACIONALS

Mirades al Món   Mirades al Món

Informació publicada el 26 de gener de 2018