Escrit Gd'A gener de 2018. "L'any del Síndic de Greuges, el defensor del ciutadā"

gda

Fa mesos que els espais del Full dels grups municipals, amb excepciķ del de Gent d´Alella, valoren la situaciķ política, esperonen el vot per al seu partit i supediten, en definitiva, la tasca de servei al poble per un objectiu “superior” alič al dia a dia d´Alella. Ens preguntem fins a quin punt és lícit utilitzar un mitjā i uns recursos de l´Ajuntament en benefici de les causes partidistes.

Perō més greu que aixō, és l´acumulaciķ de retards en les obres en curs, com les del nou Casal i les del Camp d´Esports, tot just iniciades abans del Nadal, perō també de molts altres compromisos i necessitats que van quedant posposades.

Un exemple és l´aprovaciķ del Reglament del Consell de Poble, que estava prevista el gener de 2017 i es tractarā en el Consell del dia 27 de desembre. Convenįuts que el govern local ha de posar el ciutadā i la societat civil al centre, i ha de contribuir al seu empoderament, lamentem que l´ōrgan de participaciķ més important rebi tan poca atenciķ i compromís.

Del 2018 volem destacar la posada en marxa del Síndic de Greuges o defensor del ciutadā; una figura que ha de ser triada amb el consens de tots els grups municipals perquč ha de ser la garantia d´arribar fins al final en donar suport efectiu a la part més feble: el ciutadā. També esperem que sigui l´any del Pla Local de Seguretat, previst el 2016 i posposat també el 2017. 

Aquest any comptarem a la bancada de l´oposiciķ amb la regidora Glōria Mans, un canvi en la correlaciķ de forces que segur ampliaran la diversitat i pluralitat del Ple. Des d´aquí volem mostrar-li el nostre reconeixement i voluntat de treball en benefici del nostre poble.

Desitgem també que, amb els clars resultats de les passades eleccions, el govern municipal i la resta dels grups prioritzin per fi el servei al poble per damunt dels interessos de partit. I a tots i totes us desitgem el millor per aquest nou any.

Molt bones festes !!