Notícies
Carla Fajardo i Antoni Mateu guanyen els premis Maria Oleart de poesia i el Guida Alzina de contes
Enguany s'han presentat 112 obres, 22 al certamen de poesia i 90 al de contes.

Premis literarisCarla Fajardo Martín, amb l’obra “Forats” va ser la guanyadora de la XXI ediciķ del premi de poesia Alella a Maria Oleart que es va lliurar el passat 5 de novembre de 2017 a Can Lleonart, dins dels actes del Correllengua 2017. El jurat, format per Maria Cabrera, Manuel Guerrero i Lluīsa Juliā, va destacar l’obra guanyadora com una “poesia de revolta”, molt ben construīda, amb un llenguatge molt treballat i una reflexiķ molt potent sobre la nostra societat. També es va atorgar una menciķ especial a Josep Martínez Cervera per l’obra “Viatges a les petjades”. El premi Alella a Maria Oleart consisteix en la publicaciķ de l’obra, en ediciķ comercial, i una peįa de l’escultor Mariano Andrés Vilella. 

El premi de la XVII ediciķ del premi de contes Alella a Guida Alzina va ser per a Antoni Mateu Serra per l’obra “El dorment de la nau”. En aquest cas, el jurat format per Jordi Lara, Isabel Sucunza i Ester Tur, va destacar l’originalitat del plantejament de la histōria i la potencia d’un relat amb imatges que captiven i que permet diferents lectures. A més de la publicaciķ de l’obra a la Revista Alella, el premi estā dotat de 600 euros i una peįa de l’escultora Sara Milian. El jurat també va concedir una menciķ especial a Nora Nadal per l’obra “Villa violette”. 

Enguany s’han presentat 22 obres de poesia al premia Alella Maria Oleart i 90 al certamen de contes Alella a Guida Alzina.

El lliurament de premis va anar precedit de la lectura del manifest del Correllengua 2017, obra de la periodista Núria Cadena, que va ser llegit pel president d’Ōmnium del Maresme, Carles Estapé, i de l’espectacle počtic-musical de La llavor de l’amor, a cārrec de l’actriu Montse Guallar i el músic Max Sunyer, dins dels actes del centenari del naixement de Josep Palau i Fabre (espectacle coproduīt per Ōmnium Cultural i la Fundaciķ Palau amb la col•laboraciķ del Museu Picasso de Barcelona). 

Informaciķ publicada el 10 de novembre de 2017