Escrit AA-CUP octubre de 2017. "Hem guanyat"

Alternativa per Alella-CUP

Ja no hi ha cap dubte: avui, 1 d’octubre, hem fet histōria. Hem demostrat que davant les seves brutals agressions nosaltres som pacífiques, tranquilˇles, perō fermes i decidides. Per damunt de tot, s’ha demostrat que el poder de la gent és imparable.

Hem guanyat el referčndum. Hem guanyat; de fet, ja havíem guanyat. Quan hem estat dies i dies mobilitzats al carrer, pacífics, incansables. Quan hem mantingut les escoles obertes, quan hem matinat per assegurar-nos que s’hi mantenien. Ni els hacks informātics, ni els precintes, ni les porres, ni les pilotes de goma han pogut impedir que la gent hagi pogut expressar la seva opiniķ sobre l’autodeterminaciķ del poble de Catalunya. Malgrat tot, hem votat. Malgrat tot, no hem perdut el somriure. Grācies, grācies, grācies, a totes aquelles persones que ho han fet possible, que van matinar, que van constituir meses, que van resistir pacíficament a les portes dels colˇlegis, que van anar a votar, que van esperar pacientment a les llargues cues, les que s’hi van quedar, les que van portar menjar. Hem donat una lliįķ al mķn sencer. 

Mentre esperem que la comunitat internacional reaccioni davant de les accions lamentables empreses pel govern espanyol, més enllā d’una piulada o una exclamaciķ als mitjans, hi ha una cosa ben clara: ara toca que els polítics facin mans i mānigues i no ignorin allō que tant clarament ha quedat palčs, no volem formar part d’un estat caduc i repressiu. A partir del 2 d’octubre hi ha molta feina a fer i esperem que no es traeixi la voluntat de la gent. Hem venįut la por, ens hem mantingut dretes, no hem perdut el sentit de l’humor, hem omplert els carrers, ens hem mobilitzat. Ara cal que aquells que ens lideren estiguin a l’alįada de les circumstāncies. Ho tenim a tocar, hem vist que és l’única manera de viure dignament. És ara o mai: “la llibertat és inajornable”. Visca la terra i visca els Paīsos Catalans!