Consultes ciutadanes en curs
Processos en marxa

Enquesta per millorar els Serveis Bàsics d'Atenció Social d'Alella 

Serveis a les PersonesL'Ajuntament va enllestir fa uns mesos la Carta de Serveis de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), la primera que s'elabora en el municipi, i ara ha començat a elaborar la Carta de Serveis dels Serveis Socials Bàsics d'Alella. El punt de partida per a la realització d’aquest document és una enquesta a través de la qual es vol conèixer l’opinió dels veïns i veïnes d’Alella per implementar millores en el servei i adreçar-les a aquelles qüestions que més interessen als usuaris i usuàries, que es romandrà oberta fins al 15 de juny. 

El qüestionari és anònim i es pot emplenar per Internet des de l’enllaç  o bé presencialment emplenant el formulari i dipositant-lo a l’urna que hi ha ubicada al tauler de serveis socials. A mitjan juny es farà la recollida de dades per tal de continuar el procés de treball d’elaboració de la Carta de Serveis.La finalitat de la Carta de Serveis és:

• Apropar l'Ajuntament als ciutadans.

• Informar els ciutadans sobre els serveis prestats per l'Ajuntament.

• Expressar l'esforç de l'Ajuntament per a la millora dels serveis municipals.

• Establir un nivell adequat de qualitat dels serveis i controlar el seu manteniment.

• Possibilitar que els ciutadans opinin sobre el funcionament dels serveis municipals

La de l'OAC i la de Serveis Socials són el punt de partida per tal d'elaborar la Carta de Serveis de l'Ajuntament d'Alella en la qual quedaran recollits tots els serveis que presta el Consistori. 


Enquesta per conèixer les demandes de l'escola d'adults 

Espai ActiuDes de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alella volem conèixer quina necessitat té la població alellenca pel que fa a formació d'adults, per tal de poder adaptar els cursos que s'ofereixen des del Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu a les demandes de la població. Per aquest motiu, us demanem la vostra col·laboració contestant l’enquesta que no us ocuparà més de 3 minuts. 

L’enquesta és anònima i es pot contestar a través de la pàgina www.alella.cat/enquestaespaiactiu


Connecta't al Capde! Crida al jovent a participar en el contingut del programa del Cap de Setmana Jove 

Connecta't al capdeL’any passat es va posar a prova el canvi de dates i la integració dins del programa de Festa Major i enguany s’aposta per la recuperació del Cap de Setmana Jove amb imatge pròpia i com a antesala del programa festiu de Sant Feliu. Ja se saben les dates, els dies 20 i 21 de juliol, però no se sap res del contingut perquè es vol tenir en compte l’opinió del jovent en l’elaboració del programa. 


Connecta’t amb el Capde

La regidoria d’Adolescència i Joventut ha iniciat  un procés participatiu per tal que el jovent i adolescents alellencs, de 12 a 30 anys, decideixin quines activitats volen fer pel Cap de Setmana Jove. Per poder participar i fer aportacions només caldrà emplenar aquest FORMULARI  i apuntar-se a la jornada participativa prevista per al dissabte 12 de MAIG, de 10 a 17h, a l’Espai Jove, a les antigues Escoles Fabra. A la jornada es debatran les propostes presentades i es crearan comissions de treball. Després de la feina tots els joves i les joves compartiran un dinar. 

Per tal d’animar el jovent a participar, també es faran campanyes informatives a l’Institut, en diferents punts de trobada del jovent del municipi i aprofitant algunes de les activitats programades a l’Espai Jove.

Més informació a www.alella.cat/capdejoveProcés participatiu sobre la urbanització de la Riera, entre l'aparcament de Can Lleonart i el pont de l'autopista (gener-abril de 2018) 

S’han programat diferents trobades participatives i altres activitats comunitàries com una línia del temps perquè tothom pugui aportar vivències i experiències a l’entorn d’aquest espai.

L’Ajuntament ha iniciat un procés de participació sobre la futura urbanització de la Riera, del tram comprés entre l’aparcament de Can Lleonart i el pont de l’autopista. Amb aquest treball es convida la ciutadania a fer les seves aportacions i suggeriments sobre els usos actuals i futurs d’aquest espai de vital importància per al municipi, amb la voluntat de poder incorporar els resultats d’aquest procés en el plec de clàusules del futur concurs d’idees per a la redacció del projecte. L’objectiu és que les propostes tècniques que es presentin al concurs s’ajustin millor a les demandes i expectatives de la ciutadania. 

El treball de participació es va iniciar a final d’any amb la presentació del procés al Consell de Poble i a l’Audiència Pública de l’17 de gener. El treball seguirà amb diferents trobades, una de caràcter general i d’altres sectorials (amb dones, gent gran i joves i adolescents) i una darrera reunió del Consell de Poble en la qual es debatran les propostes presentades en les diferents trobades. Paral·lelament s’anima a la ciutadania a aportar les seves vivències sobre la Riera, a través de fotografies o escrits, a la línia del temps instal·lada a Can Lleonart.

Calendari de trobades participatives

Trobada oberta a tot el poble

13 de març de 2018 a les 19h. Antigues Escoles Fabra

Trobada amb gent gran

15 de març de 2018 a les 17h. Casal de la Gent Gran Can Gaza

Trobada amb dones

15 de març de 2018 a les 19h. Can Lleonart

Trobada amb adolescents i joves

16 de març de 2018 a les 17h. Espai Jove

Reunió de Consell de Poble per debatre les propostes presentades en les trobades ciutadanes

18 d’abril de 2018 a les 19h. Can Lleonart 

Línia del temps riera LÍnia de temps riera   

Presentació procés de participació

Presentació procés de participació

Fitxer: PresentaciA__procA_s_de_Debat_Projecte_Riera_d_Alella.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 437,2 kB

 

Consultes i processos de participació realitzats (2015-2017) 


ÒRGANS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA