Publicat el 29 de setembre de 201729.09.2017

Cuinem i mengem entre llibresLa Biblioteca Ferrer i Guàrdia ha programat per a aquesta tardor un cicle d'activitats relacionades amb l'alimentació. Són sis sessions previstes per als dies 7, 17 i 24 d'octubre i 4, 7 i 15 de novembre en les quals es faran tallers, xerrades i presentacions de llibres i d'altres activitats adreçades al públic familiar que tenen l'objectiu de conscienciar els assistents sobre la necessitat d'aprendre a menjar bé a través de la lectura.

El cicle arrenca el dissabte 7 d'octubre a les 11h amb un taller familiar sobre la cuina dels colors, dirigit per la cuinera Pilar Ibern “Gavina”. 

Taller familiar la cuina dels colors

“Cuinem i mengem entre llibres” 

Cicle d'alimentació i literatura a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella 

Dissabte 7 d'octubre 

11h Taller familiar de cuina: La cuina dels colors! A càrrec de Pilar Ibern  “Gavina”

En  el taller pares i fills elaboraran conjuntament tot un seguit de receptes que desprès s'emportaran a casa. Com són les flors de mató de colors, la copa de les fades... Cal inscripció

Dimarts 17 d'octubre 

20h Xerrada i presentació del llibre a càrrec de Pilar Ibern “Gavina”

La cuina de la felicitat. "Las 101 recetas más saludables para vivir y sonreir" 

A través dels aliments podem augmentar el nostre nivell de salut i felicitat.. Coneguem quins aliments contenen triptòfans, precursors de la serotonina (la hormona de la felicitat) i poder gaudir d'una cuina creativa per tota la família.

Dimarts 24 d'octubre

17h Hora del conte: Contes per sucar-hi pa. A càrrec de Glòria Arrufat 

Anirem al Mercat a comprar els ingredients secrets dels contes jueus... cabell d’àngel, olives, ous, salsa...Què en sortirà?No ho sabrem fins que ho cuinem tot i després... ja veurem si són històries fàcils o difícils de pair...

Dissabte 4 de novembre

12h Presentació llibre Cocina con Aina y conviertete en un superchef, amb l'autora Aina Roglan   

Dimarts 7 de novembre 

20h Xerrada. La cuina alcalina i el nostre rebost. A càrrec de Pilar Ibern “Gavina”

Seguir una dieta alcalina ens ofereix l'oportunitat de prevenir i guarir un gran ventall de malalties. Quins són els aliments bàsics per al nostre rebost? Quines son les  coccions més adequades en cada estació de l'any, quins són els millors estris de cuina? Tot això i més ho podreu aprendre i després gaudir d'un  berenar feliç.

Dimecres 15 de novembre

20h Presentació llibre: Las emociones se sientan a la mesa. Lara Lombarte Plaza, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona, especialista en Coaching Nutricional i PNL i Máster en Nutrició Deportiva. Yolanda Fleta, sociòloga i experta en coaching nutricional i de salut. Directora de Projectes i responsable de la formació en coaching nutricional a la consultoría Nutritional Coaching (www.nutritionalcoaching.com)

Alegria, avorriment, estrès, por, tristesa, ràbia, amor. Quin sabor tenen les nostres emocions? Per què cada una ens demana menjar coses diferents? Menjar és més que un acte fisiològic, també és un acte social i inclús emocional. Mengem no només per alimentar-nos i aportar al nostre organisme l'energia i els nutrients que necessita,  sinó també per celebrar un esdeveniment, per passar l'estona amb els nostres éssers estimats o per acompanyar una emoció. Aquest llibre repassa, des de l'experiència en el Coaching Nutricional, com les emociones influeixen en les nostres decisions alimentàries (a vegades poc saludables), i proposa receptes alternatives sanes i fàcils de preparar.

Més informació a www.alella.cat/biblioteca.

Cuinem i mengem entre llibres  Cuinem i mengem entre llibres