Escrit ERC+SxA juliol/agost de 2017. "A disposiciķ pel Referčndum"

Logo ERC+SxA

Ara fa prācticament un mes que el president Puigdemont, acompanyat del vicepresident Junqueras, la resta de consellers del Govern i els diputats de Junts pel Sí i la CUP, anunciava la data i pregunta del referčndum que ha de permetre a la ciutadania de Catalunya pronunciar-se sobre el seu futur polític. Com bé sabeu, aquest referčndum s´ha intentat acordar amb l'Estat i el govern espanyol una multitud de vegades, i totes elles la resposta ha estat frontalment negativa. 

Així doncs, davant la impossibilitat d'aquest acord perō conscients que la única manera de trobar el desllorigador a l'actual situaciķ és posar la decisiķ en mans del poble de Catalunya, el govern de la Generalitat estā decidit a convocar, dur a terme i aplicar el resultat d'un referčndum anomenat unilateral. 

És una tasca ingent en la qual s'hauran de superar tots els entrebancs i dificultats que, no ho dubteu, l'Estat espanyol hi posarā. Haurā de ser un referčndum que s'assembli tant com sigui possible al que s'hauria pogut fer de manera acordada, per tal que tingui totes les garanties democrātiques i, per tant, el seu resultat sigui reconegut i aplicable. En aquesta comesa el govern de la Generalitat i el Parlament no estaran sols. El mķn local, el que és més a prop de la ciutadania, els recolza de manera rotunda, reflectint així el pronunciament d'una majoria de catalans i catalanes que van donar el seu vot a forces polítiques partidāries del dret a decidir, tant a les darreres eleccions al parlament de Catalunya com a les últimes eleccions municipals.

Aquest suport del mķn local va quedar palčs, una vegada més, en l'acte que va tenir lloc aquest dissabte passat al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Més de cinc-cents cārrecs municipals, entre els quals el nostre alcalde, van deixar clar el seu suport al Govern i al Parlament. En paraules de la declaraciķ que tots ells van fer seva, van manifestar “la nostra predisposiciķ i compromís a colˇlaborar en totes aquelles actuacions que des del Govern se'ns requereixin, i per aixō, en el moment que es faci la convocatōria, posarem a disposiciķ de l'organitzaciķ del referčndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis”. 

Per tant, l'1 d'Octubre tota la ciutadania d'Alella amb dret a vot podrā dur a terme l'exercici essencial de la democrācia: votar. Aquest és el compromís que agafem els regidors i regidores d'ERC+SxA. 

Informaciķ publicada el 10 de juliol de 2017