Agenda
Dissabte, 9 de setembre de 2017  -  10 h matí
Festa de la Verema. Itinerari guiat. Masies d'Alella
MASIES D’ALELLA, PATRIMONI CULTURAL, ARQUITECTŌNIC I DE PAISATGE 

Dissabte 9 de setembre a les 10 h

El paisatge d’Alella estā esquitxat de masies i cases senyorials espectaculars. Algunes conserven el seu aire rural i ens transporten a un mode de vida de segles enrere. D’altres, més transformades, conserven encara el carācter que les fa singulars. Han atrapat la histōria entre els seus murs i ens permeten descobrir l’empremta dels diferents estils arquitectōnics; del gōtic a l’arquitectura contemporānia, passant pel barroc, el neoclāssic fins a l’arquitectura modernista, que tant agradava a la burgesia industrial de finals del segle XIX i principis del XX. L’arquitecte Salvador Ribas ens explicarā les característiques i curiositats de les masies d’Alella i després ens portarā a visitar dues masies emblemātiques.

La visita té una durada aproximada de 3 hores. Us recomanem portar calįat cōmode, un barret i aigua.

Punt de trobada: Oficina de Turisme

Inscripcions a partir del 30 d'agost a l'Oficina de Turisme i des d'aquests enllaį

Itinerari les masies d'Alella

LA VALL DE CAN CABÚS I EL CAMÍ DE LA VINYASSA

Diumenge 10 de setembre a les 9.30h

La vall de Can Cabús és un pou d’histōria: els primers documents escrits fan esment a un vilar anterior a la formaciķ d’Alella, i de les seves muntanyes sortia la pedra i l’aigua que més tard van abastir el poble. Coneixerem totes les varietats de raīm presents a la DO Alella i visitarem una vinya ecolōgica. Pel camí trobarem coves de saulķ, fonts abandonades i una pedra gravada. Abans d’acabar, descobrirem la masia de Can Magarola i farem un tast de vins al seu celler. Tot plegat, de la mā del periodista Ālex Asensio.

La visita té una durada aproximada de 3 hores. Us recomanem portar roba cōmode, calįat esportiu, barret, esmorzar i aigua.

Punt de trobada: Vinya Testimonial de Can Magarola

Inscripcions a partir del 30 d'agost a l'Oficina de Turisme i des d'aquests enllaį 

Can Magarola

Lloc: Oficina de Turisme