Notícies
Signat un conveni per a la millora de l'accessibilitat al Centre Enoturístic i Arqueolōgic de Vallmora des de l'autopista C-32
El conveni tindrā una durada de quatre anys, i comptarā amb una aportaciķ de 40.000 euros per part d'Invicat

Signatura conveniLa Mancomunitat de Serveis d'Alella, el Masnou i Teiā i Infraestructures Viāries de Catalunya SA (Invicat) van signar el passat 26 de juliol un conveni de colˇlaboraciķ que té per objectiu millorar l'accessibilitat al Centre Enoturístic i Arqueolōgic de Vallmora, des de l'ārea de descans del Masnou de l'autopista C-32.

El conveni, va ser signat al mateix centre, pel president de la Mancomunitat de Serveis d’Alella, el Masnou i Teiā i alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el director de la Xarxa Gencat d’Abertis Autopistas i apoderat d’Infraestructures Viāries de Catalunya, SA, (Invicat), Oscar Gasulla, en una acte al qual també van assistir l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, i l'alcalde de Teiā, Andreu Bosch, i el president del Consorci de Turisme Costa Barcelona Maresme, Joaquim Arnķ.

Amb la signatura del conveni es pretén donar resposta al compromís adquirir l'any 2007 entre la Mancomunitat i ACESA (actual Invicat)  per tirar endavant el projecte de Centre d’Acollida Turística de la Cella Vināria de Teiā, ara anomenat Centre Enoturístic i Arqueolōgic de Vallmora. L'Invicat es compromet a aportar 40.000 euros, que l'Ajuntament del Masnou destinarā al finanįament del mōdul d’accés des de l’autopista, situat al terme municipal del Masnou, fins a la via pública situada en el terme municipal de Teiā, descrit al projecte tčcnic “Itinerari d’accés Signatura convenides de l’ārea de descans de l’autopista C-32 fins el Centre Enoturístic i Arqueolōgic Vallmora (CEAV)”. L’ens municipal també serā l’encarregat d’executar el projecte i garantir-ne la seguretat mentre durin les obres i un cop acabades.

Per últim, la Mancomunitat dels tres municipis, com a titular de la gestiķ del centre de Vallmora,  adjudicada a l’empresa Tanit didāctica i difusiķ cultural SL, es farā cārrec de la conservaciķ, manteniment i vigilāncia de tots els elements funcionals. També assumirā l’obertura, tancament i control de l’accés des del mōdul, de forma que per les portes només s’hi pugui accedir quan el centre estigui obert. Igualment, tindrā cura que no accedeixin a l’ārea de descans ni animals ni ciclistes, i prohibirā l’ocupaciķ de la futura zona d’estacionament de vehicles no relacionats amb l’equipament cultural. Estarā prohibida la colˇlocaciķ, en l’interior de l’ārea de descans, de qualsevol mena de parada o baixador, per part de les línees de transport regular de viatges per carretera amb recorreguts per l’autopista C-32. En canvi, sí hi podran fer parada aquells autobusos de línies no regulars per facilitar la visita de turistes al centre.

El projecte d’obra

La redacciķ del projecte executiu de l’obra ha estat a cārrec de l'Ajuntament de Teiā. Les obres consisteixen en la instalˇlaciķ d’un mōdul prefabricat que permeti l’accés de persones des de l’ārea de descans de l’autopista C-32 fins al terme municipal de Teiā, per poder des d’allā arribar a l'equipament. 

Es preveu que els treballs es comencin a executar en un termini māxim d'un any, un cop enllestits tots el trāmits, i que no s'allarguin més de dos mesos.  En primer lloc, l’Ajuntament del Masnou ha d’aprovar inicialment l’actuaciķ específica en sōl no urbanitzable, i posteriorment la Comissiķ Territorial d’Urbanisme de Barcelona de la Generalitat de Catalunya ha d’aprovar-ho definitivament. Tot seguit, l’ens municipal haurā d’aprovar el projecte d’obres i contractar-lo. Tanmateix, el conveni especifica un permís de quatre anys prorrogables anualment, fins un māxim de dos anys més, per a la ubicaciķ del mōdul a la zona. El permís serā vigent de l’1 de setembre de 2017  al 31 d’agost de 2021.

El Centre Enoturístic i Arqueolōgic de Vallmora 

El projecte del Centre Enoturístic i Arqueolōgic de Vallmora estā basat en la importāncia del conreu i l’elaboraciķ de vi com a motor de transformaciķ social i econōmica del territori des de la romanitzaciķ fins a l’actualitat. El complex engloba un centre de producciķ i emmagatzematge de vi laietā d’čpoca romana on es pot veure la restituciķ de les dues premses més grans de la península ibčrica, així com una vinya experimental i un centre d’interpretaciķ equipat amb un nou espai museītzat i una sala polivalent per acollir tastos, tallers i activitats diverses. L’equipament, que es troba al carrer Ernest Lluch, 41 de Teiā, és gestionat per la Mancomunitat de serveis del Masnou, Alella i Teiā, i ofereix una agenda d’activitats transversal i adreįada a tots els públics durant tots els mesos de l’any.

FONT: Mancomunitat de Serveis d'Alella, el Masnou i Teiā

FOTO: Ramon Boadella 

Més informaciķ en aquest enllaį

Informaciķ publicada el 27 de juliol de 2017