Notícies
L'Ajuntament ja disposa de les targetes moneder d'impacte social
De moment es lliuraran 16 targetes, amb un import total de 5.410 euros, entre famílies en situaciķ de vulnerabilitat

Targeta monederL’Ajuntament ja disposa de la Targeta Moneder d’Impacte Social. És un sistema, impulsat per la Diputaciķ de Barcelona i CaixaBank, que té per objectiu dotar d’un instrument nou als ajuts econōmics per a alimentaciķ que atorguen els serveis socials municipals dels ajuntaments a persones vulnerables.

A Alella, l’any passat es van destinar més de 16.500€ a atendre les necessitats d’alimentaciķ de 167 persones en situaciķ de vulnerabilitat econōmica i social. Les demandes alimentāries representen més de la meitat del cost del total de les prestacions econōmiques per atendre emergčncies socials que es van concedir l’any passat des de l’ārea de Serveis a les Persones.  A partir d’ara aquests ajuts per a alimentaciķ i serveis bāsics es gestionaran a través de les targetes moneder socials. 

L'Ajuntament disposa, de moment, de 16 targetes moneder amb un import global de 5.410 euros que es distribuiran entre les famílies que requereixen aquests ajuts i que es podran utilitzar fins al mes de desembre, quan estā previst que es puguin tornar a carregar les targetes. L'import de cadascuna d'elles varia en funciķ de les necessitats i el número de membres de cada família receptora. 


Avantatges i objectius 

És una targeta prepagament amb un valor monetari definit per serveis socials que pretén evitar l’estigmatitzaciķ i potenciar la normalitzaciķ de les persones beneficiāries d’aquests tipus d’ajuts. Amb la targeta s’amplien els comerįos i la varietat d’aliments que es poden comprar. La targeta pot ser complementāria dels ajuts alimentaris que es faciliten a través del rebost de Cāritas, al quč també es deriven des de serveis socials les persones que ho necessiten. 

L’objectiu d’aquest sistema és facilitar l’accés a aliments frescs per tal de garantir una alimentaciķ de qualitat, equilibrada i saludable. A més, també millora la gestiķ local de les polítiques de distribuciķ d’ajuts econōmics per l’alimentaciķ que s’atorguen a persones vulnerables sense recursos per part dels serveis socials locals. L’ús de la targeta és ampliable a productes de neteja de la llar, higiene personal i bolquers.     

Com funciona?

Des de serveis socials es lliura la targeta amb l’import acordat en el pla de treball amb les famílies que ho necessiten, tenint en compte els indicadors (renda, membres família, etc) marcats pel Reglament de Prestacions Econōmiques de Carācter Social. Les persones beneficiāries han de signar un compromís per ajustar-se als requeriments d’aquesta prestaciķ. 

Les treballadores i els treballadors socials encarregats de cada cas, envien telemāticament a Caixabank, mitjanįant un senzill aplicatiu, la quantitat assignada a cada persona beneficiāria. 

La targeta només és operativa en els establiments que tenen CNAE (codi nacional d’activitat econōmica) d’alimentaciķ.

Les persones que requereixen aquests ajuts, i que per tant poden tenir accés a la targeta, podran realitzar consultes de saldo en qualsevol caixer automātic de la xarxa, perō en cap cas podran treure diners en efectiu. Des de serveis socials es farā la supervisiķ dels tiquets de compra per comprovar el bon ús de les targetes moneder. 

Ajuts serveis a les persones

Informaciķ publicada el 21 de juliol de 2017