Notícies
Fan un tractament amb larves de marieta per a combatre el pugó de l'arbrat viari
És tracta d'un sistema més respectuós amb l'entorn i que actua només sobre la font del problema

Tractament larves de marietes contra el pugóL'Ajuntament ha realitzat aquest dimarts, 18 de juliol, un tractament biològic per combatre el pugó que afecta a xicrandes, tipuanes i acers distribuïts en els carrers Balmes, Santa Teresa, Santa Eulàlia, Les Heures, Torrent Vallbona, Guida Alzina, Maria Oleart, avinguda Ferran Fabra i la placeta Can Patatina.

Aquest tipus de tractament consisteix en alliberar enemics naturals de la plaga que es pretén controlar (concretament larves de marietes), sobre les espècies vegetals afectades. Es tracta d’un tractament més respectuós amb l’entorn i que actua només sobre la font del problema.

Els alliberaments dels insectes es fan mitjançant caixetes que actuen com a refugi durant el transport dels vivers. Aquestes caixetes es pengen a les branques, i les larves es dispersen per l’arbre on es desenvolupen fins a controlar i extingir el pugó. 

A més a més, l’existència de vegetació permanent propera als arbres que es tractaran (jardins, parcs...), pot funcionar com a refugi per aquests enemics naturals (marietes), afavorint el control biològic de properes plagues. És a dir, augmentem la presència d’enemics naturals prop de l’arbrat, afavorint el control biològic, i per tant, aconseguint l’estabilitat al sistema.

Informació publicada el 21 de juliol de 2017