Notícies
Alella posa a prova un sistema de vot electrònic per triar el nom del nou espai d'arts escèniques
La ciutadania podrà triar entre una de les sis propostes preseleccionades: Can Patatina, Casal d'Alella, El Nou Casal d'Alella, El Pàmpol, El Sauló i Roser Arenas

Presentació prova pilot de vot electrònicEl diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, i l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco i Roger, han presentat aquest dijous, 8 de juny, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania d’Alella, la prova pilot de vot electrònic impulsada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, en el marc de la consulta popular que es durà a terme, del 8 al 19 de juny, per escollir el nom de l’espai d’arts escèniques que s’està construint al carrer de Santa Madrona.

La ciutadania tindrà la darrera paraula en l'elecció del nom, que es triarà per votació popular entre sis propostes seleccionades prèviament per un jurat. El sistema telemàtic proporcionat per la Diputació –institució que fomenta la participació ciutadana com a estratègia transversal de les polítiques locals–, permetrà realitzar votacions electròniques segures durant tota la consulta des d'aquest www.alella.cat/trianom. També es podrà votar de forma presencial a través dels terminals que s’instal·laran a Can Lleonart, a l’Espai Jove, l’OAC i la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

Can Patatina, Casal d'Alella, El Nou Casal d'Alella, El Pàmpol, El Sauló i Roser Arenas són els sis noms preseleccionats pel jurat —format per l'alcalde, dos regidors del Presentació prova pilot de vot electrònicgovern i dos de l'oposició, dos tècnics municipals, dos representants del Casal d'Alella i un dels alumnes de l'Institut—com a possibles noms del nou espai d'arts escèniques que s'està construint al carrer de Santa Madrona. Són els que van obtenir un major número de vots d'entre les 191 propostes presentades per la ciutadania i recollides en un total de 275 formularis. 

Es podrà votar electrònicament, des de l’ordinador o qualsevol dispositiu mòbil, a través de la plataforma que estarà operativa del 8 al 19 de juny  (a les 12h). Només caldrà facilitar el número del DNI, per verificar l’inclusió en el cens de votants, i el número de telèfon per rebre el codi que permetrà votar. També es podrà votar de forma presencial a través dels terminals que s’instal·laran a Can Lleonart, a l’Espai Jove, l’OAC i la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. 

El nom del nou equipament municipal triat a partir de la votació popular es farà públic el dia 19 de juny. Quan l’espai ja tingui nom propi es podrà  encarregar la creació del logotip i la imatge gràfica que acompanyarà l’espai d’arts escèniques d’Alella. 

Més informació en aquest enllaç


Les dates de la consulta

Propostes nom: de l’11 al 19 de maig

Reunió del jurat: 23 de maig

Publicació seleccionats: 29 de maig

Votació popular: del 8 al 19 de juny

Publicació del nom: 19 de juny  


Més de 2.000 m2 de superfície  

Situat entre els carrers de Santa Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, l'edifici disposarà d’una superfície construïda de 2.162 m2 i acollirà una sala polivalent amb capacitat per a unes 250 persones assegudes i entre 500 i 600 dretes; dues sales destinades a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents; una sala de música i tres bucs d'assajos. L'equipament també disposarà d’una altra sala polivalent, més petita, amb capacitat per a 60 o 70 persones, a més de despatxos. El projecte també destina un espai de prop de 300 m2 per a ús social del Casal d’Alella. 

Vista carrer Santa TeresaAccés espai cultural Espai interior

Informació publicada el 29 de maig de 2017