Notícies
Els riscos del tabac al descobert, a l'Institut d'Alella

Tabac al descobertL'Institut Alella acull fins al 25 de maig l'exposiciķ itinerant de la Diputaciķ de Barcelona "El tabac al descobert", que té com a objectiu la prevenciķ del tabaquisme entre el jovent. L'exposiciķ va adreįada a nois i noies de primer cicle d'ESO, d'entre 12 i 14 anys, edat en quč molts n'inicien el consum, i a aquells d'edats immediatament anteriors al moment de māxim risc. Dades recents informen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El tabac al descobertEl propōsit d'aquesta iniciativa és evitar, o si més no ajornar, l'experimentaciķ amb el tabac. Es pretén generar actituds contrāries al consum de tabac i refermar la posiciķ dels joves que no hagin fumat mai. La mostra consta de 10 plafons de temātiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamitzaciķ per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teōric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informaciķ addicional sobre les diferents ārees temātiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat a partir de l'exposiciķ.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc "I tu quč en saps? Juga i descobreix-ho", on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida. La mostra també disposa d'una pāgina web des d'on es pot descarregar material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

L'exposiciķ s'acompanya amb sessions de dinamitzaciķ amb alumnes de 1r i 2n d'ESO.

Informaciķ: Diputaciķ de Barcelona

Foto: Institut Alella 

Informaciķ publicada el 12 de maig de 2017