Escrit AP-CP maig de 2017: "Activitats"

Alella Primer-CP

Vivim en un poble molt actiu pel que fa a la participaciķ de la ciutadania en les seves diverses activitats. Des de les entitats que el representen fins els veīns i veīnes que dia a dia fan que Alella sigui un municipi amable i viu en molts aspectes. 

Perquč el poble tingui aquest caracter propi que el fa diferent, n’és responsable, en bona part, el seu comerį i els seus establiments de restauraciķ. Formen part també del que anomenariem cohesiķ social i de la interactuaciķ tant amb els vilatans d’Alella com amb les persones que venen a visitar-lo. Aquest mes de maig i el prōxim mes de juny, el comerį obre les seves portes amb dues activitats que volen donar a cončixer els establiments comercials del poble: la desfilada de moda i complements Alella Desfila, el prōxim diumenge 21, i la 2a ediciķ de la Nit del Comerį que se celebrarā el dissabte 10 de juny. Dues activitats que grācies a la implicaciķ, l’esforį i la motivaciķ dels comerciants han obtingut resultats magnífics, amb molt bona acceptaciķ i participaciķ dels alellencs i alellenques i a les que us animem a gaudir.

Des de les ārees d’esports i adolescčncia i joventut, atenent a la demanda creixent d’ampliar l’oferta amb noves activitats esportives, s’estā treballant en la instalˇlaciķ d’un rocōdrom dins del pavellķ Abelardo Vera per a l’aprenentatge i la prāctica de l’escalada esportiva. Aquest ha de ser un espai on poder entrenar quan no es pot sortir a la muntanya o bé iniciar-se en aquest esport que ja ha estat proclamat olímpic en els jocs de Tokio 2020. L’escalada, com molts d’altres esports, és una activitat que aporta molts beneficis tant a nivell físic com psicolōgic, reforįa la seguretat en un mateix ja que la seva prāctica requereix cončixer els propis límits personals i superar permanentment reptes. Tot aixō son eines excelˇlents per actuar en la vida.

D’altra banda, hem iniciat l’elaboraciķ del Pla Local de Salut, que ha de permetre cončixer els hābits de salut i estils de vida dels veīns i veīnes d’Alella amb l’objectiu de dissenyar un pla d’acciķ per a dotar al municipi d’entorns més saludables. En aquest moment es troba en la seva fase de diagnosi i per aquest motiu hem demanat a la ciutadania de participar-hi omplint el qüestionari sobre hābits de salut que podreu respondre des de la web de l’ajuntament o bé en paper, que trobareu en els equipaments municipals. La vostra colˇlaboraciķ ens ajudarā a recollir bona part de la informaciķ necessāria perquč aquest Pla de Salut sigui una eina útil per a tothom.