Escrit PDeCAT maig de 2017. "Enemic a les portes"

Logo PDeCAT

Dues noves ocupacions a Alella s’han produīt durant aquest Abril i una tercera frustrada per la policia davant la denúncia veīnal en creure que es tractava d’un robatori.

10 sķn les vivendes ocupades en el nostre municipi. En un any hem passat de 13 a 10, i aixō encara que insuficient, és bo. El que no és tant bo és que s’han aconseguit fer 8 desallotjaments i per contra s’han generat 5 noves ocupacions. Si tenim en consideraciķ que els desallotjaments sķn executats per les propietats, el balanį cap el govern deixa molt que desitjar. Fem un petit balanį del que ha passat en l’últim any respecte la seguretat al nostre poble.

Ara fa un any es van disparar les alertes per les ocupacions en diversos immobles d’Alella a conseqüčncia d’una guerra entre clans gitanos a un barri de Barcelona. No van tenir cap mena de por en ocupar propietats que no sķn seves, emparats en una legislaciķ laxa i un govern tebi i amb poca capacitat de reacciķ davant d’un autčntic problema. A més Alella ha estat sotmesa a una forta pressiķ de bandes criminals especialitzades en robatoris a les llars. Davant d’aquestes condicions, les diferents accions del govern continuen sent insuficients i requereixen de més inversiķ i dedicaciķ cap a aquesta problemātica. Lluny del dret a un habitatge digne, aquests delinqüents només cerquen vivenda i subministraments gratuīts, fins i tot alguns fan negoci amb aquests habitatges rellogant-los a d’altres ocupes.

Fa un any l’alcalde va dir que el seu equip havia estat en “mode aviķ” davant les ocupacions i que aixō canviaria. Malauradament no ha servit de gaire el seu canvi “d’estat”. Necessitem que el govern passi a un mode proactiu i no pas reactiu i lent com fins ara. Aixō no és una batalla política;  aixō és un xacra social i que el nostre grup estā disposat a lluitar de la manera que sigui per extingir-la.

Informaciķ publicada el 17 de maig de 2017