Escrit PDeCAT maig de 2017. "Enemic a les portes"

Logo PDeCAT

Dues noves ocupacions a Alella s’han produït durant aquest Abril i una tercera frustrada per la policia davant la denúncia veïnal en creure que es tractava d’un robatori.

10 són les vivendes ocupades en el nostre municipi. En un any hem passat de 13 a 10, i això encara que insuficient, és bo. El que no és tant bo és que s’han aconseguit fer 8 desallotjaments i per contra s’han generat 5 noves ocupacions. Si tenim en consideració que els desallotjaments són executats per les propietats, el balanç cap el govern deixa molt que desitjar. Fem un petit balanç del que ha passat en l’últim any respecte la seguretat al nostre poble.

Ara fa un any es van disparar les alertes per les ocupacions en diversos immobles d’Alella a conseqüència d’una guerra entre clans gitanos a un barri de Barcelona. No van tenir cap mena de por en ocupar propietats que no són seves, emparats en una legislació laxa i un govern tebi i amb poca capacitat de reacció davant d’un autèntic problema. A més Alella ha estat sotmesa a una forta pressió de bandes criminals especialitzades en robatoris a les llars. Davant d’aquestes condicions, les diferents accions del govern continuen sent insuficients i requereixen de més inversió i dedicació cap a aquesta problemàtica. Lluny del dret a un habitatge digne, aquests delinqüents només cerquen vivenda i subministraments gratuïts, fins i tot alguns fan negoci amb aquests habitatges rellogant-los a d’altres ocupes.

Fa un any l’alcalde va dir que el seu equip havia estat en “mode avió” davant les ocupacions i que això canviaria. Malauradament no ha servit de gaire el seu canvi “d’estat”. Necessitem que el govern passi a un mode proactiu i no pas reactiu i lent com fins ara. Això no és una batalla política;  això és un xacra social i que el nostre grup està disposat a lluitar de la manera que sigui per extingir-la.