X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 15 de maig de 201715.05.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova inicialment una modificació el Reglament de Participació Ciutadana per incloure les audiències públiques prèvies a les sessions
La modificació estarà a informació pública del 16 de maig al 27 de juny

PleEl Ple del 27 d'abril va aprovar inicialment la modificació del Reglament de Participació Ciutadana per tal de crear una nova eina participativa: l'Audiència Pública prèvia al Ple. Les sessions es convocaran mitja hora abans del Ple ordinari (generalment l’últim dijous de cada mes a les 19h) i tindran una durada màxima de 25 minuts. 

Els veïns i veïnes podran intervenir per formular els precs i les preguntes que considerin oportuns sempre que estiguin relacionats amb aspectes de competència municipal. Previàment, s'hauran d'inscriure, indentificar-se i fer constar la temàtica a la qual faran referència a través del web municipal, presentant una instància a l'OAC o a la llista que es posarà a disposició del públic a l'entrada de la sala de plens mitja hora abans de l'inici de la sessió.

Les persones disposaran d'un temps màxim de tres minuts per fer la seva intervenció, i d'un minut més de rèplica després de rebre resposta. L'alcalde podrà respondre directament o demanar que respongui el regidor o regidora responsable de la matèria. En cas que la resposta no es pugui donar al moment, caldrà respondre per escrit en un termini màxim de 20 dies. 

La modificació va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC+SxA i Alella Primer-CP) i el vot en contra de la resta de grups de l'oposició (Gd'A, PDeCAT, Alternativa per Alella-CUP i PP), que es van oposar perquè no es va tenir en compte la seva petició d'incloure la possibilitat que la ciutadania pugui interpel·lar també els regidors i regidores dels grups de l'oposició.

La primera sessió es convocarà un cop superat el període d'exposició pública de 30 dies hàbils, del 16 de maig al 27 de juny, i aprovada definitivament la modificació. 

La realització d'audiències prèvies no comportarà la supressió dels precs i preguntes del final de la sessió plenària.

Pujar al principi de la pàgina