Agenda
Dilluns, 15 de maig de 2017 (*fins al 28-5-2017)
10es Jornades de la Gent Gran Activa
Jornades Gent Gran
Fulletó Gent Gran

Fulletó Gent Gran

Fitxer: Fulleto_Gent_Gran_2017.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 318,47 kB

10es JORNADES DE LA GENT GRAN ACTIVA 

76è HOMENATGE A LA VELLESA

del 15 al 28 de maig de 2017 


L'Ajuntament d’Alella es complau a convidar a totes les persones grans, familiars i amistats a participar al reconeixement del poble a les seves grans persones. 

Enguany celebrem 10 anys de les Jornades i aprofitem aquest desè aniverari per sortir al carrer, ampliar els dies de celebració i obrir les activitats a la col·laboració de les entitats per fer-les més participatives i promoure les relacions intergeneracionals i familiars. 

DILLUNS 15 DE MAIG

●   18h  - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Inauguració 10es Jornades de la Gent Gran activa, amb un recull fotogràfic dels 10 anys acompanyat dels treballs realitzats al curs de manualitats de l’Associació de Gent Gran d’Alella. La podreu visitar del 15 al 31 de maig, de dilluns a dissabte, de 10 a 13h i de 17 a 20h. 

DIMARTS 16 DE MAIG

●  8h - Carrer de Les Heures

Sortida al Castell de Montsonís. Organitzat per l’Associació de Gent Gran d’Alella  Preu: 49€


DIMECRES 17 DE MAIG


●  10h - Llar d'infants municipal Els Pinyons

6è Taller d’art intergeneracional “Fem 10 anys!”. La llar d’infants municipal Els Pinyons i el grup de manualitats de l’Associació de Gent Gran d’Alella s’uneixen per regalar una bonica decoració per celebrar els 10 anys de les Jornades.

●   16.30h - Residència Fundació Aymar i Puig

Lectura oberta de poesies a càrrec dels usuaris i usuàries de la residència i persones voluntàries. 

●  17h - Casal de la Gent Gran Can Gaza 

Taller de fotografia amb mòbil. El jovent de l’Espai Jove ofereix un taller per conèixer les funcions bàsiques per editar fotos des de l’aplicació d’Instagram, la xarxa social més visual i creativa, en la què milions de persones comparteixen imatges del seu dia a dia. Cal portar els mòbils ben carregats per practicar in situ. 

DIJOUS 18 DE MAIG


●  16.30h - Pati del Casal de la Gent Gran Can Gaza 

Rutes saludables per Alella. Caminada en grup per conèixer els “Itineraris saludables” (recorregut 6km). A les persones participants se’ls prendrà la tensió arterial al final de l’activitat i se'ls ensenyarà a prendre les pulsacions. Finalitzarà amb un berenar saludable.

● 17h – Residència Els Rosers 

Lectura oberta de poesies a càrrec dels usuaris i usuàries de la residència i persones voluntàries. 

DIVENDRES 19 DE MAIG


●   11h -  Plaça de l'Ajuntament

 Exhibició de boccia: esport paralímpic (petanca adaptada). A càrrec de la Llar La Gavina

●  17.30h - Pati del Casal de la Gent Gran Can Gaza

Súper guateque a Can Gaza: Concert de la Coral Municipal i espectacle amb els Marxosos d’Ocata. 

DISSABTE 20 DE MAIG


●  12h - Plaça de l'Ajuntament

Classe popular de ball social i country. Sergi "el nen", professor de ball, ens ensenyarà passos bàsics de la bachata, la salsa, el txa-txa-txa, la xirigota, balls en línia, etc. acompanyat de les exhibicions dels grups de country de Can Gaza i el de l’Associació de Dones Montserrat Roig.

●  17.30h - Terrassa del Restaurant Els Garrofers

Taller de risoteràpia. El riure és actiu, creatiu, obert, contagiós, generador i universal i pot ajudar-nos a millorar la nostra qualitat de vida, la nostra salut i, sobretot, el nostre estat d’ànim. Aprendrem tècniques divertides i útils a l’aire lliure i finalitzarem amb una copa de vi de la DO Alella. 

DIUMENGE 21 DE MAIG


●  12h - Plaça de l'Ajuntament

"Alella desfila" amb la gent gran activa i bella!

DILLUNS 22 DE MAIG


●  10.30h - Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Teatre de contes. Reviurem un conte de tota la vida amb els avis i àvies de la Residència els Rosers. 

●  19h - Can Manyé

Col·loqui amb "Les Cuineres de Sils". Parlarem de la seva experiència en la recuperació i preservació del patrimoni gastronòmic de Sils que resta en la memòria dels avis i àvies, les seves activitats i publicacions, i també el projecte que han posat en marxa i que, sense enganys ni trampes, han titulat "La cuina dels flavonoides, receptes per a la trempera". 

DIMARTS 23 DE MAIG

●  10.30 a 11.30h - Piscina de la Residència Les Hortènsies

Taller d’Aquagym.

Modalitat de fitness aquàtic per millorar la condició física i la recuperació de lesions. Es treballen diferents grups musculars mitjançant exercicis dins l'aigua. Adreçat a tot tipus de persones.

●  16 a 20h - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Col·loqui 5è Open de dòmino i 6è Open de canastra. Un clàssic de les Jornades per provar l'estratègia i la sort, organitzat per l'Associació de Gent Gran d'Alella. Preu: 3€

DIMECRES 24 DE MAIG 


●  
 10.30h - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Xerrada Informativa sobre les voluntats anticipades, a càrrec de Dolors Fuguet, treballadora social del Consultori d’Alella. Si un dia patiu una malaltia incurable i discapacitant, com podeu assegurar-vos que les cures que rebreu seran les que realment voleu? La declaració de voluntats anticipades és un document en el qual podeu deixar constància de quin tractament mèdic voleu rebre. El podeu redactar, fins i tot, quan no patiu cap malaltia.

DIJOUS 25 DE MAIG 

●  10.30h - Escola bressol El Campanar

Anem de festa a El Campanar amb l’actuació del musical “ADDA Mia”. La canalla ens convida a una festa per cantar i ballar les cançons de Mamma Mia. L’Associació de Dones Montserrat Roig realitzarà una actuació del seu espectacle “ADDA Mia”. 

●  17.30h - Plaça de Can Patatina (C/ Santa Teresa) 

Taller pràctic dels "remeis de l’àvia" i exhibició de puntes de coixí i altres labors. A càrrec de I love Bio (Herboristeria del Mercat Municipal) i Friselina, l’espai de labors. Ens trobarem per parlar de salut, de tot allò que ens ajuda a cuidar-nos amb remeis de tota la vida, i gaudir de les aficions com les labors. Tot prenent una infusió, es podran resoldre dubtes tant de remeis com de labors. 

DIVENDRES 26 DE MAIG 

●  11h - Carrer del Mig 

Creps i somriures. Taller creatius de cuina i fotografia organitzat per la Fundació Germans Aymar i Puig i la Fundació Tutelar Santa Clara. 

●  16.30h - Parquing Autocars Font 

Sortida al Teatre Tivoli: Gente Bien, de La Cubana. Un musical basat en un sainet molt divertit escrit per Santiago Rusiñol al 1917. Un “especial” viatge en el temps on els personatges de Rusiñol ens descobreixen que la necessitat d’aparentar no té mesura, ni època ni data de caducitat. Direcció: Jordi Milán. Duració: 130min. Preu: 25€

Les places són limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripció. Recollir el tiquet al Casal de la Gent Gran i fer l’ingrés al compte de la Caixa ES87 2100 3238 7322 0012 8863, especificant: Cubana, nom i cognom de l’assistent (Pagament abans del dia 2/8 de maig). Enviar comprovant de pagament a alella.homenatge@alella.cat o entregar-lo al Casal de la Gent Gran.

DISSABTE 27 DE MAIG

●  12h -Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Paraules des d’Alella. Els i les participants a l’edició “Relats des d’Alella” d’enguany posaran veu al seu relat. Compartirem el gust per la lectura i l’escriptura, tot recordant les vivències de les persones grans del poble. 

●  19h - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Pica-pica i ball amb el duo musical Mandràgora, organitzat per l’Associació de Gent Gran d’Alella. Preu: 7€. 

DIUMENGE 28 DE MAIG

 13.30h -Pavelló Municipal Abelardo Vera 

76è dinar d’Homenatge a la Vellesa. Dinar d’homenatge a la gent gran amb el tradicional arròs, felicitacions a les parelles que celebren les seves Noces d’Or i actuació d’una orquestra.

Gratuït per a les persones majors de 65 anys que viuen a Alella. Per a les persones que no viuen a Alella, però són sòcies de l’Associació de Gent Gran d’Alella, el preu és de 7’5€. Pels acompanyants, el preu del tiquet és de 15€. Fer l’ingrés al compte de La Caixa ES87 2100 3238 7322 0012 8863, especificant: Dinar, nom i cognoms acompanyant, nom i cognoms avi o àvia. Enviar comprovant de pagament a alella.homenatge@alella.cat o entregar-lo al Casal de la Gent Gran.


INFORMACIÓ, INSCRIPCIONS I RECOLLIDA DE TIQUETS

INFORMACIÓ, INSCRIPCIONS I RECOLLIDA DELS TIQUETS PER L’ASSISTÈNCIA AL DINAR (seients numerats)

Dilluns 24 i divendres 28 d'abril i 5 de maig, de 10 a 13h

Dimecres 4 i 11 de maig, d'11 a 14h

Casal de la Gent Gran (Can Gaza) Av. Sant Josep de Calassanç, 23 Tel. 93 540 05 21 / 671 086 748 (alella.homenatge@alella.cat)

Tots els tallers són gratuïts.

Durant tota les Jornades (del 15 al 28 de maig), les persones majors de 65 anys podran accedir al Complex Esportiu Municipal de forma gratuïta i gaudir dels vestuaris, piscina, sauna i del jacuzzi, així com la resta de serveis del Complex. L’horari de dilluns a divendres és de 7h a 23h, ininterrompudament, dissabte és de 8h a 20h i diumenge és de 9 a 14h. Cal portar el DNI. 

PARAULES DES D'ALELLA

PARAULES DES D'ALELLA
8è RECULL 'RELATS DES D'ALELLA'
Anima’t a escriure el teu relat, cada any en som més! Volem que donar a conèixer les vostres històries, vivències, anècdotes, records... Tots els relats seran recopilats en una publicació. El tema és lliure, escrit en prosa en català o castellà. Cal lliurar el relat a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia abans del 10 de maig a les 20h. (Hort de la Rectoria, 2. Tel. 93 555 90 55)


A LES XARXES SOCIALS

A Instagram podeu utilitzar #elsgransdecasa per fer un homenatge a totes aquelles grans persones de la vostra vida, amb una fotografia d’elles o bé algun paisatge o objecte que els homenatgi i/o els recordi. Totes les fotos formaran part de l’exposició col·lectiva que podreu veure durant el 76è dinar d’Homenatge a la Vellesa. 

Lloc: Diferents espais
Data: 15 de maig de 2017 fins al 28 de maig de 2017
Ho organitza: Ajuntament d'Alella