Notícies
Alella a l'epicentre Brossa
Can Manyé exposa del 5 al 28 de maig “A escena. Personatges brossians”, una mostra que posa de manifest la influència del teatre a l'obra de l'artista.

Exposició BrossaCan Manyé posa Alella al mapa de l’epicentre Brossa amb l’exposició “A escena. Personatges brossians”. La mostra, que es pot visitar del 5 al 28 de maig,  posa de manifest com el teatre és present a tota l’obra de Joan Brossa. Poemes visuals, objectes, cartells i poemes escrits estan poblats de personatges no només “teatrals”, com ara els que vénen de la commedia dell’arte, sinó també populars, treballadors, anònims o indicadors d’un caràcter, un defecte, una virtut, etc.
Comissariada per Judith Barnés i Glòria Bordons, de la Fundació Joan Brossa, l’exposició es construeix a partir de la relació analògica entre la lletra, la il·lustració o l’objecte amb un tipus determinat de personatge. L’espectador és aconduït, d’una forma molt didàctica, per un laberint de comparacions, metàfores, ironies, etc. Diàlegs que li permeten donar resposta a injustícies socials, despertar algunes emocions o bé reflexionar sobre el món en què vivim.

Espais de Poesia
L’exposició és el punt de partida del programa de la desena edició d’Espais de Poesia, que se celebra del 5 al 14 de maig .
La mostra forma part d’un conjunt de propostes artístiques, agrupades sota el paraigües d’Epicentre Brossa, i organitzades per una desena d’institucional culturals catalanes (TNC, MACBA, La Seca Espai Brossa, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró, la Fundació Vila Casas, la Filmoteca de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès, l’ICUB, l’ITTeatre i l’ESMUC).
L’Epicentre Brossa suposa el tret de sortida dels esdeveniments que anticiparan l’Any Brossa amb motiu de la celebració del centenari del naixement del poeta.

Informació publicada el 28 d'abril de 2017