Notícies
El Ple acorda la creaciķ de l'Audičncia Pública prčvia a cada sessiķ plenāria

AjuntamentEl Ple de l’Ajuntament va aprovar en la sessiķ del 30 de marį de una mociķ presentada per ERC+SxA i Alella Primer-CP “per avanįar en la informaciķ i la participaciķ ciutadana” que inclou, entre d’altres acords, la creaciķ d’un nou ōrgan de participaciķ: l’Audičncia pública prčvia al Ple, en la qual els veīns i les veīnes podran intervenir per formular els precs i les preguntes que considerin oportuns sempre que estiguin relacionats amb aspectes de competčncia municipal. La sessiķ es convocarā mitja hora abans dels plens ordinaris i tindrā una durada māxima de 25 minuts.

En el acords de la mociķ també es recull el compromís de modificar en el Reglament de Participaciķ Ciutadana per tal de poder incloure aquests nou espai de participaciķ i regular el seu funcionament. A més, també s’acorda iniciar aquest mes d’abril els treballs per tirar endavant, amb el māxim consens possible, la revisiķ del Reglament Orgānic Municipal (ROM) en un termini de set mesos. 

La mociķ va ser aprovada amb els vots favorables dels regidors i regidores de l’equip de govern (ERC+SxA i Alella Primer-CP) i el vot en contra de la resta de grups de l’oposiciķ (Gd’A, PDeCAT, Alternativa per Alella-CUP i PP), que van justificar la seva negativa apelˇlant a manca de voluntat de diāleg i també al fet que l’Audičncia Pública prčvia al Ple no contempli la possibilitat que la ciutadania pugui interpelˇlar també els regidors i regidores dels grups de l’oposiciķ. 

El passat Ple de febrer Gd’A va presentar una mociķ “sobre la millora de la comunicaciķ local” que es va ser retirada amb el compromís dels grups municipals d’intentar buscar un text amb el māxim consens possible de cara al Ple de marį, consens que no es va arribar a aconseguir. 

Mociķ sobre el Tomicus

El Ple va aprovar per unanimitat una mociķ presentada per PDeCAT amb aportacions de tots els grups municipals, que també s'hi van sumar com a ponents, "relativa a la plaga del Tomicus i per a una explotaciķ sostenible dels boscos del Maresme". A la mociķ s’insta a la Generalitat i la Diputaciķ a incrementar els recursos per a l’eradicaciķ de les plagues als boscos i per estimular l’explotaciķ sostenible, i al Consorci del Parc de la Serralada Litoral a que faci seguiment per a la correcta tala a les zones afectades pel Tomicus i, si s’escau, un estudi per a la seva repoblaciķ. 

L’Ajuntament, per la seva part, es compromet a continuar els contactes amb els propietaris forestals del municipi per tal d’aconseguir que s’associīn a les associacions de propietaris forestals i es puguin beneficiar de les subvencions; a iniciar durant aquest any el procés per a definir a nivell local un model de gestiķ agroforestal adequat a la realitat del municipi; a fomentar, en colˇlaboraciķ amb les institucions supramunicipals, xerrades, taules rodones, tallers, etc. dirigits a sensibilitzar la poblaciķ d’aquesta problemātica; a aprofitar els treballs d’eradicaciķ del Tomicus per potenciar que les Associacions de Propietaris Forestals puguin fer els plans d’ocupaciķ i formaciķ adreįats als treballs de manteniment i explotaciķ sostenible dels boscos; i a continuar treballant per materialitzar els projectes d’instalˇlaciķ de calderes de biomassa als equipaments municipals per poder usar la biomassa de proximitat, ajudant així a una millor gestiķ del boscos del Maresme.

Mociķ per sortir de l’AMI

El Ple no va donar recolzament a la mociķ presentada pel grup municipal del PP "perquč l’Ajuntament d’Alella anulˇli la seva adhesiķ a l’Associaciķ de Municipis per la Independčncia (AMI)" . La mociķ comptar amb el vot a favor del PP, l’abstenciķ de Gd’A i Alella Primer-CP i el vot en contra d’ERC+SxA, PDeCAT i Alternativa per Alella-CUP.

Modificaciķ de crčdit

El Ple també va aprovar una modificaciķ pressupostāria de suplement de crčdit suplement de crčdit, per import de 121.099,29 euros, que s’incorporen a la partida destinada a la reforma de l’edifici de l’Ajuntament procedents del romanent de tresoreria per a despeses generals. La modificaciķ es va aprovar amb els vots a favor d’ERC+SxA i Alella Primer-CP, i el vot en contra de la resta de grups municipals (Gd’A, PDeCAT, Alternativa per Alella-CUP i PP).

Liquidaciķ del pressupost 

A la sessiķ plenāria es va donar compte del decret d’alcaldia d’aprovaciķ de la liquidaciķ del pressupost de l’any 2016, amb resultat pressupostari ajustat de 1.158.605,99 euros (la diferčncia entre ingressos i despeses) i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 3.457.115,23 (resultat de l'acumulat en els darrers exercicis). Igualment, el Ple també va quedar assabentat del decret d’alcaldia d’aprovaciķ del pla pressupostari a mig termini per al període 2018-2020. 

Informaciķ publicada el 3 d'abril de 2017