Notícies
El sistema de control de matrícules i la intervenciķ de la Policia Local permet la detenciķ del presumpte autor de tres robatoris a domicilis d'Alella, dos de Cabrils i un de Premiā de Dalt

Control de matrículesEl sistema de control de matrícules i la intervenciķ de la Policia Local permet la detecciķ del presumpte autor de tres robatoris a domicilis d’Alella, dos de Cabrils i un de Premiā de Dalt 

La intervenciķ de la Policia Local d’Alella, a partir de l’anālisi del sistema del control de matrícules, va permetre la detenciķ aquest dissabte, 25 de marį, del presumpte autor de diversos robatoris a domicilis del Baix Maresme. El detingut, un albančs de 25 anys amb antecedents penals, estā relacionat amb tres robatoris a Alella, dos a Cabrils i un a Premiā de Dalt. 

La detenciķ es va produir dissabte, 25 de marį, quan el sistema de control de matrícules va detectar el pas d’un vehicle grācies al treball d’anālisi  del sistema de captaciķ d’imatges realitzat per la Policia Local d’Alella. El sistema va detectar el pas del vehicle i va saltar l’alarma que va mobilitzar a Mossos d’Esquadra i a la Policia Local. Els agents van localitzar el vehicle i poca estona després d'aquesta localitzaciķ van ser alertats que s'acabava de produir un robatori en un domicili proper.  Quan els policies feien recerca per la zona van sentir l'alarma d'una casa propera en la quč s’acabava de produir un altre robatori. Pocs minuts després, els agents van localitzar un jove, vestit de fosc que intentava fugir del lloc.

El jove duia amagada a la māniga del jersei la clau del cotxe que els agents ja havien localitzat poc abans. Dins del vehicle hi havia dos joiers plens de joies. A més, a prop d'una de les cases robades, es van localitzar joies i rellotges amagats en una zona boscosa.

Fruit de les investigacions dels Mossos d’Esquadra, s’ha pogut relacionar el detingut amb un robatori més a Alella el 24 de gener d'enguany i dos robatoris a Cabrils el 26 de gener. Així mateix, els agents també han pogut resoldre un altre robatori en un domicili de Premiā de Dalt comčs l'any 2015.

L'arrestat, amb diversos antecedents penals, va passar a disposiciķ judicial dimarts, 28 de marį, davant el jutjat en funcions de guārdia de Matarķ, el qual va decretar el seu ingrés a presķ.

El sistema de control d’accés de vehicles es va instalˇlar a finals de juliol en una vintena de punts estratčgics del municipi, com a mesura preventiva per intentar reduir el número de robatoris a domicilis. L’objectiu és identificar les matrícules dels vehicles als punts del control preventiu per comparar-les amb llistes de vehicles inclosos en les bases de dades policials i alertar, en temps real, en el cas que algun dels vehicles detectats estiguin en aquest llistat. El sistema estā sent molt útil com a eina d’investigaciķ, perquč permet detectar vehicles que poden estar relacionats amb robatoris. El passat 28 de febrer, l’alerta de les cāmeres d’un cotxe sostret també van facilitar la detenciķ d’un presumpte lladre. 

 

Informaciķ publicada el 29 de marį de 2017