Notícies
El sistema de control de matrícules i la intervenció de la Policia Local permet la detenció del presumpte autor de tres robatoris a domicilis d'Alella, dos de Cabrils i un de Premià de Dalt

Control de matrículesEl sistema de control de matrícules i la intervenció de la Policia Local permet la detecció del presumpte autor de tres robatoris a domicilis d’Alella, dos de Cabrils i un de Premià de Dalt 

La intervenció de la Policia Local d’Alella, a partir de l’anàlisi del sistema del control de matrícules, va permetre la detenció aquest dissabte, 25 de març, del presumpte autor de diversos robatoris a domicilis del Baix Maresme. El detingut, un albanès de 25 anys amb antecedents penals, està relacionat amb tres robatoris a Alella, dos a Cabrils i un a Premià de Dalt. 

La detenció es va produir dissabte, 25 de març, quan el sistema de control de matrícules va detectar el pas d’un vehicle gràcies al treball d’anàlisi  del sistema de captació d’imatges realitzat per la Policia Local d’Alella. El sistema va detectar el pas del vehicle i va saltar l’alarma que va mobilitzar a Mossos d’Esquadra i a la Policia Local. Els agents van localitzar el vehicle i poca estona després d'aquesta localització van ser alertats que s'acabava de produir un robatori en un domicili proper.  Quan els policies feien recerca per la zona van sentir l'alarma d'una casa propera en la què s’acabava de produir un altre robatori. Pocs minuts després, els agents van localitzar un jove, vestit de fosc que intentava fugir del lloc.

El jove duia amagada a la màniga del jersei la clau del cotxe que els agents ja havien localitzat poc abans. Dins del vehicle hi havia dos joiers plens de joies. A més, a prop d'una de les cases robades, es van localitzar joies i rellotges amagats en una zona boscosa.

Fruit de les investigacions dels Mossos d’Esquadra, s’ha pogut relacionar el detingut amb un robatori més a Alella el 24 de gener d'enguany i dos robatoris a Cabrils el 26 de gener. Així mateix, els agents també han pogut resoldre un altre robatori en un domicili de Premià de Dalt comès l'any 2015.

L'arrestat, amb diversos antecedents penals, va passar a disposició judicial dimarts, 28 de març, davant el jutjat en funcions de guàrdia de Mataró, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

El sistema de control d’accés de vehicles es va instal·lar a finals de juliol en una vintena de punts estratègics del municipi, com a mesura preventiva per intentar reduir el número de robatoris a domicilis. L’objectiu és identificar les matrícules dels vehicles als punts del control preventiu per comparar-les amb llistes de vehicles inclosos en les bases de dades policials i alertar, en temps real, en el cas que algun dels vehicles detectats estiguin en aquest llistat. El sistema està sent molt útil com a eina d’investigació, perquè permet detectar vehicles que poden estar relacionats amb robatoris. El passat 28 de febrer, l’alerta de les càmeres d’un cotxe sostret també van facilitar la detenció d’un presumpte lladre. 

 

Informació publicada el 29 de març de 2017