Notícies
Can Lleonart obre dilluns les inscripcions als cursos i tallers de primavera
el 27 i 28 es poden apuntar les persones que ja són usuàries o viuen a Alella i a partir del 29 les inscripcions s'obren a tothom

Arriba la primavera a Can Lleonart. El centre cultural obre aquesta setmana les inscripcions als cursos i tallers de la temporada: el 27 i 28 es poden apuntar les persones que ja són usuàries o viuen a Alella i a partir del 29 les inscripcions s'obren a tothom. La nova programació ofereix activitats adaptades al ritme que marca l’arribada del bon temps. Aquests són els nous cursos i tallers del trimestre. Més informació en aquest enllaç

Cursos nous de primavera

Cicle músiques del món

Manu Guix Privat i El Petit de Cal Eril són els convidats del cicle de músiques del món d’aquesta primavera. El cantant i pianista Manu Guix, actuarà acompanyat de la seva banda habitual, el 28 d’abril, en un concert en el què, a més de repassar la seva trajectòria musical, també interpretarà hits de Michael Jackson, Sting, Elton John, entre d’altres. El Petit de Cal Eril presentarà a Alella el seu nou disc La Força, que sortirà al carrer el dia 22 d’abril, i que també es farà sentir a festivals de Primavera Sound i el Cruïlles. Serà el 12 de maig a les 22h. Les entrades per als dos concerts es podran adquirir de forma anticipada a partir del 18 d’abril.  

Manu Guix Privat   El Petit de Cal Eril

Tertúlies en primera persona
A l’apartat de tertúlies coneixerem l’experiència en primera persona de l’alellenca Cristina Miñana en els conflictes armats de l’Orient Mijtà i el testimoni de Rashid Abubakar en la seva arribada de Ghana a Catalunya, a les dues xerrades programades per la Comissió de Cooperació Internacional, per als dies 20 d’abril i 4 de maig. El psicoterapeuta Gestal, Joan Cintero, parlarà de la claus d’una bona harmonia en parella (18 de maig) i la periodista Diana Negre, corresponsal de TV3 a Washington durant molts anys, explicarà com viu la societat americana els primers mesos de Donald Trump (1 de juny). Tampoc faltarà la tertúlia musical de Joan Vives, que enceta la temporada el 6 d'abril amb una xerrada sobre l'òpera a la França dels tres Lluïsos. 

Itineraris i sortides
El programa de Can Lleonart inclou també tres sortides: Un recorregut des de les Guillèries al Montseny (26 d'abril); una passejada en burricleta per l'Empordà (17 de maig) i una caminada des del Cap de Creus al Port de la Selva (7 de juny). 

La festa de Can Lleonart
El centre cultural acomiada la temporada amb la un sopar a la fresca al pati. És una festa perquè puguin compartir taula i experiències tots els usuaris i usuàries de Can Lleonart. A més també s'exposaran alguns dels treballs realitats als diferents tallers. El preu del sopar és de 8 euros i la venda de tiquets s'ha programat del 29 de maig al 12 de juny. 

Més de 5.500 usuaris i usuàries l'any passat

L'antiga masia de Can Lleonart s'ha guanyat un lloc destacat dins del panorama cultural maresmenc. Els usuaris i usuàries del centre cultural no paren de créixer any rere any. El 2016 es van inscriure als cursos i tallers i van participar a les diferents activitats més de 5.500 persones, el què posa de manifest la vitalitat i la gran capacitat d’adaptació de l’equipament per adequar la seva programació a les demandes de la ciutadania. I és que Can Lleonart és un punt de trobada habitual de moltes persones d’Alella i també de fora del municipi. Del total d’usuaris i usuàries, un 40%, aproximadament, provenen d’altres pobles de la comarca i de l’entorn. 

L’amplia oferta de cursos —es fan anuals, trimestrals i puntuals— facilita una diversificació de les temàtiques i la captació de nous públics, al temps que també dóna la possibilitat de programar propostes més específiques i minoritàries. En només set anys, s’han duplicat les inscripcions. S’ha passat de 1.429 persones inscrites al 2009 a les 3.381 del darrer exercici. La bona acollida dels programes temporals permet cobrir econòmicament una bona part del cost dels cursos i tallers amb les quotes dels usuaris. 

Un espai per a tothom
A més de l’oferta de cursos, la programació de cada temporada té una mica de tot: tertúlies, cinema, sortides i cicles musicals. Des de l’any passat destaca un increment dels cursos i tallers i activitats vinculades al món del vi, el territori i la gastronomia. 

Can Lleonart és també un dels escenaris destacats de tots els esdeveniments festius del municipi, i l’espai d’acollida de moltes de les activitats que es programen les diferents àrees de l’Ajuntament o les entitats. L’any passat es van comptabilitzar un total de 440 cessions d’espais al centre cultural per realitzar activitats.

Balanç de l'any

Actes programats per Can Lleonart

262 Cursos (3.381 inscripcions)

22 Sortides (303 inscripcions)    

28 Activitats (1.820 assistents)      

Total usuaris i usuàries l’any: 5.504 

Cessió d’espais   

Actes entitats: 227

Actes Ajuntament: 111 

Actes partits polític: 24

Altres activitats: 63

Assaigs músics: 15

Total d’espais cedits: 440

Informació publicada el 24 de març de 2017