Notícies
Del 15 de marį al 15 d'octubre, no es pot fer foc als terrenys forestals sense autoritzaciķ

Incendi Can ComuladaEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentaciķ informa que a partir d’aquest dimecres, dia 15 de marį, fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibiciķ recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sčrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espčcies arbōries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges prōxims a zones forestals, sense una autoritzaciķ expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les ārees recreatives i d’acampada i en parcelˇles de les urbanitzacions, es podrā fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llenįar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llanįar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciķ que travessin terrenys forestals.

En aquests primers tres mesos de l'any  hi ha hagut a Catalunya 67 incendis forestals que han cremat 508,32 hectārees forestals.

Podeu accedir a les recomanacions per prevenir incendis forestals en aquest enllaį

Informaciķ publicada el 15 de marį de 2017