Notícies
Talaran els pins morts del Bosquet i de la zona boscosa de Cal Baró
Són una seixatena d'arbres que estan afectats per la sequera i la plaga del Tomicus destruens o són molt dèbils i tenen poques possibilitats de sobreviure.

TomicusL’Ajuntament ha encarregat la tala d’una seixantena d’arbres morts o poc desenvolupats de dues pinedes de titularitat municipal a la zona del Bosquet i a Cal Baró. Es tracta d’exemplars que han mort o estan en molt mal estat per els efectes de la sequera, de la plaga de Tomicus destruens i també d’altres poc desenvolupats, ofegats, i amb poques possibilitats de sobreviure.

Els treballs s’han programat per a la segona setmana de març i afecten 16 arbres del Bosquet i 47 de la pineda de Cal Baró (entre els carrers Onofre Talavera, Tèlia i Vinya del Rei, al nucli de Nova Alella). L’actuació, que té un cost de 2.670€, persegueix frenar l’expansió de la plaga de Tomicus i afavorir la resistència natural Tomicusde les pinedes. Els treballs van començar el dimecres 8 de març a Cal Baró i està previst que finalitzin aquest dijous, 9 de març, amb la tala dels arbres morts del Bosquet.

Poda de l'arbrat viari

La tala d’arbres morts se suma als treballs de poda i manteniment anuals de l’arbrat viari, que es van iniciar a finals de gener i que inclouen prop de 600 exemplars del municipi, amb un cost de 14.259€. 

Tractaments fitosanitaris per la processionària del pi

En paral·lel també s’està treballant contra la processionària del pi. A finals de febrer es va fer un segon tractament fitosanitari, per tal d’eliminar les poques bosses d’erugues que persistien després d’una primera aplicació d’un producte biològic que s’havia fet al novembre. 

Informació publicada el 3 de març de 2017