Notícies
Publicat l'1 de març de 201701.03.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El sistema de control de matrícules permet detenir un presumpte lladre
Les càmeres van detectar un cotxe robat  i es va aconseguir detenir un dels ocupants a Vilanova del Vallès

Càmeres de seguretatL’alerta originada pel sistema de control preventiu d’accés de vehicles, mitjançant les càmeres de lectura de matrícules, va facilitar la detenció d’un presumpte lladre a Vilanova del Vallès. Els fets van passar el dimarts 28 de febrer, cap a les 18.10 hores, quan la Policia Local d’Alella va rebre l’alerta de les càmeres de la presència d’un vehicle sostret, un turisme de la marca Audi A3 de color negre, amb dos ocupants, que havia estat robat fa un dies a Sant Cugat del Vallès i que estava inclòs dintre de la llista de vehicles sospitosos de ser utilitzat per a robatoris amb força a domicili.

A partir de l'alerta rebuda a través del sistema, els agents de la Policia Local van iniciar una recerca del vehicle per la carretera i els camins forestals del nucli de Font de Cera, al temps que es va alertar a Mossos d’Esquadra i es va donar avís a la xarxa policial.  Minuts més tard el vehicle va ser aturat per la Policia Local de Vilanova del Vallès i es va aconseguir detenir un dels dos ocupants. El conductor del vehicle va fugir a peu per una zona boscosa abandonant diferents estris (uns guants, un tornavís, un mòbil i una tauleta) que van ser recuperats i es va iniciar una recerca per la zona per part de Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Vilanova del Vallès i el suport de l'helicòpter, però no es va aconseguir detenir a aquest segon ocupant. 

El sistema de control d’accés de vehicles es va instal·lar a finals de juliol de 2016 en una vintena de punts estratègics del municipi, com a mesura preventiva per intentar reduir el número de robatoris a domicilis. L’objectiu és identificar les matrícules dels vehicles als punts del control preventiu —durant tots els dies de l’any i les 24 hores del dia, en les diverses condicions meteorològiques— per comparar-les amb llistes de vehicles inclosos en les bases de dades policials i alertar, en temps real, en el cas que algun dels vehicles detectats estiguin en aquest llistat. Les dades són enviades a un servidor de l’Ajuntament al qual pot accedir la Policia Local des de l’ordinador mitjançant un software específic. Quan les càmeres detecten el pas d’un vehicle sospitós (inclòs a les llistes policials), la policia rep un avís a partir del qual pot fer el seguiment del recorregut realitzat seguint els registres recollits per cadascuna de les càmeres.

La instal·lació d’aquest sistema de control preventiu forma part del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 i té per objectiu tractar de reduir el número de robatoris i l’alarma social que han generat en alguns barris del poble. 

Pujar al principi de la pàgina