Notícies
Can Manyé i Can Lleonart se sumen al 8 de Marį amb dues exposicions d'homenatge a Simone de Beauvoir


Simone de BeauvoirCoincidint amb la celebraciķ del Dia de les Dones, Alella retrā homenatge a una de les figures més destacades de la lluita per la igualtat: l’escriptora i filōsofa francesa Simone de Beauvoir. Serā un homenatge per partida doble: a Can Manyé i Can Lleonart, amb dues exposicions que tracten de captar l’essčncia de l’obra i de la vida d’una dona decisiva en el mķn del feminisme. 

A Can Manyé es podrā visitar del 8 de marį al 2 d’abril l’exposiciķ "J’accepte la grande aventure d’ętre moi", en el quč deu dones artistes —Eugčnia Balcells, Marta Chinchilla, Mari Chordā, Marta Darder, Maīs Jorba, Āngels Ribé, Soledad Sevilla, Eulālia Valldosera, Ester Xargay i Berta Llobet— mostren un treball representatiu del seu univers individual, amb un denominador comú: cadascuna d'elles s'enfronta a l'aventura de ser ella mateixa, tal i com va fer Beuavoir. Maīs Jorba i Marta Darder sķn les comissāries d'aquesta exposiciķ que es va inaugurar l'any passat amb motiu del 30č aniversari de la mort de l'escriptora, organitzada per l'Observatori Cultural de Gčnere.


La vida de Beauvoir a Can Lleonart

'A més de la proposta artística de Can Manyé, Can Lleonart també s’afegeix a l’homenatge amb l’exposiciķ “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”, de l’Institut Catalā de les Dones. Un recorregut pels fets més destacats de la seva vida, amb textos i fotografies, que ilˇlustren com va enfrontar-se a les convencions dominants de l’čpoca, convertint-se en una de les figures més destacades dels canvis social i simbōlic, protagonitzat per les dones i el feminisme. L’exposiciķ es podrā veure a Can Lleonart, del 6 al 17 de marį. 

Informaciķ publicada el 24 de febrer de 2017