Notícies
Dues setmanes de celebració del Dia Internacional de les Dones
El programa inclou dues exposicions d'homenatge a Simone de Beauvoir

8 de MarçLa regidoria d’Equitat ha preparat un programa d’activitats a l’entorn del 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones, en el qual participen diferents àrees —Adolescència i Joventut, Participació, Cultura i Civisme i Seguretat Ciutadana— les dues associacions de dones del poble i la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella. 

El dia 8 de març s’han programat diferents activitats. Al matí, l’Associació Dones Solidaries repartirà lliris solidaris pel centre del poble i l’Associació de Dones Montserrat Roig instal·larà una taula dolça a la Plaça de l’Ajuntament. A les 13h està prevista la lectura del manifest institucional. La celebració seguirà per la tarda, amb una performance i inauguració de l’exposició d’homenatge a Simone de Beauvoir que es farà a Can Manyé. 

Toc de campanes per Santa Madrona

El 8 de Març inclou una proposta molt especial: el toc de campanes per Santa Madrona. Un reconeixement a la patrona del poble a través d’un toc de campanes creat especialment per a ella pel campaner Pere Xarrié. El toc de campanes s’estrenarà diumenge, 12 de març a les 13h, en un acte en el qual està convidada la geganta Madrona.

Amb ulls de dona

La darrera activitat serà la taula rodona “Amb ulls de dona” en la qual diferents artistes debatran sobre el paper de la dona a l’art. Serà el 15 de març a les 19.30h a Can Manyé.

Un taller d’autodefensa personal i una ballada de zumba, a més del campionat de canastra i el sopar de celebració de l’Associació de Dones Montserrat Roig, completen el programa. Homenatge a Simone de Beauvoir

Simone de BeauvoirCoincidint amb la celebració del Dia de les Dones, Alella retrà homenatge a una de les figures més destacades de la lluita per la igualtat: l’escriptora i filòsofa francesa Simone de Beauvoir. Serà un homenatge per partida doble: a Can Manyé i Can Lleonart, amb dues exposicions que tracten de captar l’essència de l’obra i de la vida d’una dona decisiva en el món del feminisme. 

A Can Manyé es podrà visitar del 8 de març al 2 d’abril l’exposició “J’accepte la grande aventure d’être moi”, en el què deu dones artistes —Eugènia Balcells, Marta Chinchilla, Mari Chordà, Marta Darder, Maïs Jorba, Àngels Ribé, Soledad Sevilla, Eulàlia Valldosera, Ester Xargay i Berta Llobet— mostren un treball representatiu del seu univers individual, amb un denominador comú: cadascuna d’elles s’enfronta a l’aventura de ser ella mateixa, tal i com va fer Beuavoir. Maïs Jorba i Marta Darder són les comissàries d’aquesta exposició que es va inaugurar l’any passat amb motiu del 30è aniversari de la mort de l’escriptora, organitzada per l’Observatori Cultural de Gènere.

La vida de Beauvoir a Can Lleonart

A més de la proposta artística de Can Manyé, Can Lleonart també s’afegeix a l’homenatge amb l’exposició “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”, de l’Institut Català de les Dones. Un recorregut pels fets més destacats de la seva vida, amb textos i fotografies, que il·lustren com va enfrontar-se a les convencions dominants de l’època, convertint-se en una de les figures més destacades dels canvis social i simbòlic, protagonitzat per les dones i el feminisme. L’exposició es podrà veure a Can Lleonart, del 6 al 17 de març. 

Informació publicada el 24 de febrer de 2017