Notícies
Dues setmanes de celebraciķ del Dia Internacional de les Dones
El programa inclou dues exposicions d'homenatge a Simone de Beauvoir

8 de MarįLa regidoria d’Equitat ha preparat un programa d’activitats a l’entorn del 8 de Marį, el Dia Internacional de les Dones, en el qual participen diferents ārees —Adolescčncia i Joventut, Participaciķ, Cultura i Civisme i Seguretat Ciutadana— les dues associacions de dones del poble i la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella. 

El dia 8 de marį s’han programat diferents activitats. Al matí, l’Associaciķ Dones Solidaries repartirā lliris solidaris pel centre del poble i l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig instalˇlarā una taula dolįa a la Plaįa de l’Ajuntament. A les 13h estā prevista la lectura del manifest institucional. La celebraciķ seguirā per la tarda, amb una performance i inauguraciķ de l’exposiciķ d’homenatge a Simone de Beauvoir que es farā a Can Manyé. 

Toc de campanes per Santa Madrona

El 8 de Marį inclou una proposta molt especial: el toc de campanes per Santa Madrona. Un reconeixement a la patrona del poble a través d’un toc de campanes creat especialment per a ella pel campaner Pere Xarrié. El toc de campanes s’estrenarā diumenge, 12 de marį a les 13h, en un acte en el qual estā convidada la geganta Madrona.

Amb ulls de dona

La darrera activitat serā la taula rodona “Amb ulls de dona” en la qual diferents artistes debatran sobre el paper de la dona a l’art. Serā el 15 de marį a les 19.30h a Can Manyé.

Un taller d’autodefensa personal i una ballada de zumba, a més del campionat de canastra i el sopar de celebraciķ de l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig, completen el programa. Homenatge a Simone de Beauvoir

Simone de BeauvoirCoincidint amb la celebraciķ del Dia de les Dones, Alella retrā homenatge a una de les figures més destacades de la lluita per la igualtat: l’escriptora i filōsofa francesa Simone de Beauvoir. Serā un homenatge per partida doble: a Can Manyé i Can Lleonart, amb dues exposicions que tracten de captar l’essčncia de l’obra i de la vida d’una dona decisiva en el mķn del feminisme. 

A Can Manyé es podrā visitar del 8 de marį al 2 d’abril l’exposiciķ “J’accepte la grande aventure d’ętre moi”, en el quč deu dones artistes —Eugčnia Balcells, Marta Chinchilla, Mari Chordā, Marta Darder, Maīs Jorba, Āngels Ribé, Soledad Sevilla, Eulālia Valldosera, Ester Xargay i Berta Llobet— mostren un treball representatiu del seu univers individual, amb un denominador comú: cadascuna d’elles s’enfronta a l’aventura de ser ella mateixa, tal i com va fer Beuavoir. Maīs Jorba i Marta Darder sķn les comissāries d’aquesta exposiciķ que es va inaugurar l’any passat amb motiu del 30č aniversari de la mort de l’escriptora, organitzada per l’Observatori Cultural de Gčnere.

La vida de Beauvoir a Can Lleonart

A més de la proposta artística de Can Manyé, Can Lleonart també s’afegeix a l’homenatge amb l’exposiciķ “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”, de l’Institut Catalā de les Dones. Un recorregut pels fets més destacats de la seva vida, amb textos i fotografies, que ilˇlustren com va enfrontar-se a les convencions dominants de l’čpoca, convertint-se en una de les figures més destacades dels canvis social i simbōlic, protagonitzat per les dones i el feminisme. L’exposiciķ es podrā veure a Can Lleonart, del 6 al 17 de marį. 

Informaciķ publicada el 24 de febrer de 2017