Escrit AP-CP febrer de 2017: "Un mķn per a tothom"

Alella Primer-CP

En aquest primer ple de l'any, vārem aprovar de forma definitiva el pressupost municipal per aquest 2017. Un pressupost que, vinculat amb el Pla d'Actuaciķ Municipal, permetrā posar en marxa el nou equipament cultural, portar a terme la remodelaciķ del camp municipal d'esports, a la vegada que manté els objectius fixats en el PAM per aquest any. 

I amb no menys debat, també es va aprovar l'adhesiķ a la campanya “Casa Nostra És Casa Vostra”, del Fons Catalā de Cooperaciķ al desenvolupament, de suport a l'acollida de poblaciķ refugiada en trānsit a Europa víctima de conflictes armats. Alella, ja fa uns mesos va aprovar ser municipi d'acollida de persones refugiades i és que la greu crisi humanitāria que actualment estem vivint s'ha conformat com un dels principals reptes que Europa ha d'afrontar, si tenim en compte els centenars de milers de persones que han arribat a la Uniķ Europea des de l'any 2015. Malauradament, aquesta arribada massiva de refugiats estā fent créixer els discursos xenōfobs, racistes i populistes que culpabilitzen els refugiats de tots els mals i no només a Europa.

La nova política en matčria d'immigraciķ adoptada per l'actual president del Estats Units ha aixecat totes les alertes pel que fa al tracte discriminatori que per raķ de nacionalitat, religiķ o fe estā aplicant en els seus ciutadans i a totes aquelles persones que provenen de paīsos que, segons ell, podrien posar en risc aquell país.  Tot d'una el mķn ha retrocedit vuitanta anys!

Pensem que tan moralment com legalment, tenim l'obligaciķ d'acollir i permetre la integraciķ de totes aquestes persones que fugen d'una guerra, jugant-se la vida en la majoria dels casos, per demanar asil a Europa i a altres bandes del mķn, on valors fonamentals com la llibertat o la solidaritat encara sķn pilars per un futur millor. 


Informaciķ publicada el 21 de febrer de 2017