Logo twitter  Logo Facebook AlellAPPropInstagram logo

Agenda
Dimarts, 28 de febrer de 2017  -  2/4 de 8 tarda
Literatures amb sentits. Llibre antic amb els cinc sentits

Literatures amb sentits (32): El llibre antic amb els cinc sentits

A càrrec de la bibliògrafa Cristina Armengol

Cristina Armengol és especialitzada en llibre antic. Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i amb un Diploma d'Estudis Avançats en Història Medieval per la Universitat de Barcelona (UB), ha cursat també estudis de postgrau de “Tractament i gestió del patrimoni bibliogràfic” a la facultat de Biblioteconomia i Documentació. Al llarg de la seva carrera, ha fundat una consultoria bibliogràfica i ha treballat en una llibreria antiquària de Barcelona.

El que ens proposa:

«Què diuen els nostres llibres de la manera com llegim, de qui som? Tota obra no conté només una narració, un seguit de receptes o una pila d'indicacions per moure's per la ciutat: parla també des del silenci, des de l'empremta que cada lector hi ha anat deixant. I tot allò que ens relata pot ser fins i tot més interessant que el mateix contingut. És per això que els llibres s'han de tocar, ensumar, mirar i escoltar. Els antics són un tresor per al rastrejador experimentat. Us convidem a descobrir les marques de vida que generacions de lectors hi han deixat, a endevinar-ne els viatges, els desamors, les dèries. En definitiva, a copsar la biografia no escrita del llibre, la vida de debò.»

Per acompanyar aquesta sessió hem triat un vi que és una aventura, que només el temps li donarà la possibilitat de ser un tot. Parlem del vi nou que ens presenta enguany la revista Papers de Vi, Tres panses, fet a partir del cupatge de tres vins de pansa blanca elaborats de diferent manera per tres cellers de la DO Alella. Ens en parlarà el redactor en cap de la revista i impulsor d’aquesta col•lecció de vins, Òscar Pallarès.

La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com

Fixeu-vos que aquest febrer fem Literatures amb sentits en dimarts!

Organitza: Ajuntament d'Alella.

Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.

Col·laboren: Revista Papers de Vi, Cellers de la DO Alella, Can Manyé espai d'art i creació i Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella. 

Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Ho organitza: Ajuntament d'Alella
 
Informació relacionada
Dijous, 9 de febrer de 2017
L´11 i 12 de gener es fan les inscripcions per a antics alumnes i nous usuaris d´Alella i a partir del 13 s´obren a tothom
Dissabte, 19 de desembre de 2015
Per participar en els sortejos cal demanar un mínim de quatre documents de préstec del 9 de novembre al 15 de desembre