Notícies
Publicat el 29 d'abril de 201629.04.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Agenda d'activitats del mes de maig


Divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8 de maig
9 a 13.30h Davant dels supermercats del munici
Recollida d'aliments per a Càritas d'Alella.
Organitza: Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella

Dissabte 7 de maig
De 10 a 13h Pavelló Municipal d'Esports
Trobada de patinatge. Exhibició de shows i coreografies organitzada pel Consell Esportiu del Maresme.
Organitza: Ajuntament d'Alella i Consell Esportiu del MaresmeDe 13 a 14.30h Oficina de Turisme
Enotast productes Km 0. Tast amb Foranell Pansa Blanca 2012 (Joaquim Batlle) i Peça d'En Blanc (Oriol Artigues) amb formatges. Ens acompanyarà un afinador de formatges! Lloc: Oficina de Turisme. Preu: 7 euros. No cal inscripció prèvia.
Organitza: Ajuntament d'Alella

De 13 a 14.30h Oficina de Turisme
Mostast: El paisatge de vinya. Tastarem el most i analitzarem el dibuix d'una vinya en les diverses estacions de l'any. Per acabar, pintarem una ampolla amb colors primaverals. Taller didàctic, dirigit per una pedagoga i adreçat a infants de 4 a 12 anys amb jocs, manualitats i molta diversió! Cal inscripció prèvia ja que l'aforament està limitat a 15 places. Preu: 3 euros.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Diumenge 8 de maig
10.30 a 13h. Oficina de Turisme
Passejada pel Parc de la Serralada Litoral. Anem a buscar dolmens Parlarem dels dòlmens: Qui els va construir? Quan es van construir? Per a que serveixen? Tot això son les històries que ens expliquen els arqueòlegs però,  que ens diuen les llegendes? Bruixes, dimonis i altres éssers que seran els protagonistes d'altres històries pel més joves. Recorregut aproximat: 6km. Desnivell: 70m Dificultat: Baixa. Tipus de recorregut: Natura i Patrimoni
Lloc: Oficina de Turisme
Hora: de 10:30 a 13h
Elements destacats: Dolmen de can Gurri i dolmen de Castellruf. També visitarem la Font de can Gurri i la de ca la Tereseta.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dimarts 10 de maig
10h Davant de la Plaça d'Antoni Pujadas
Sortida. Girona en flors.
Organitza: Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella

Dijous 12 de maig
De 17.30 a 19.30h Can Lleonart
Tertúlia. Amics de l’òpera. Història de l’òpera. Romanticisme, 2a part. A partir de les explicacions  i dels exemples audiovisuals que ens portaran  l'Antoni Soler i el Javier de Molina  parlarem de la Història de l’òpera i de la seva evolució.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dissabte 14 de maig
De 10 a 18h Can Lleonart
Eleccions al secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana.
Organitza: Alella per la Independència ANC Alella

12h Giratori de la Riera Coma Fosca
Presentació de l'escultura “Germanor” del giratori del “bolet”, obra de l'artista alellenca Fili Plaça en homenatge a l'agermanament d'Alella i Carquefou. Amb la presència de l'alcaldessa de Carquefou Mme. Véronique Dubbettier-Grenier. Acte institucional i seguidament aperitiu popular al Parc Gaudí.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dijous 19 de maig
20h Can Lleonart
Tertúlia. Hipoteca amb clàusules abusives? Com detectar-les i recuperar els teus diners. A càrrec de Pactem Advocats. La Comissió Europea obliga els bancs a tornar els diners de les clàusules terra. Els bancs estan perdent el 90% de les demandes hipotecàries. Les darreres novetats legals obren una porta a la renegociació, sense necessitat d'anar a judici. Pactem Advocats, et donaran les claus per revisar la teva hipoteca i poder millorar les seves condicions.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Divendres 20 de maig
19.30h Can Manyé, centre d'art i creació
Literatures amb sentits. Svetlana Aleksiévitx
Parlarem de la Premi Nobel de Literatura 2015 amb Laura Huerga, editora de Raig Verd, que publica en català l'obra de l'escriptora i el també escriptor Francesc Serés.
Ho farem tot tastant un vi de la Denominació d'Origen Alella
Organitza: Ajuntament d'Alella
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Organitza: Ajuntament d'Alella

22h Can Lleonart
Cicle de Músiques del món. Concert de Sambala
Marc  Vila, Bateria i percussions
Manuel  Estoa, Guitarra
Maya  Takeuchi, Veu
Roqui  Albero, Trompeta
Xavier   Lozano, flautes
Xavier  Tasies, percussions
La gran riquesa i diversitat de la música del Brasil i les seves arrels africanes formen part indissoluble de la trajectòria i el creixement dels membres d'aquest projecte. Músics que han begut sempre de les fonts de diferents ètnies, buscant-ne les essències i mesclant-les en la recerca d'enriquir el propi llenguatge, s'uneixen ara per crear Sambala i proposar-nos un espectacle basat en la música popular brasilera a partir de cançons d'alguns dels grans autors d'aquest gènere tot passant-les pel seu filtre personal i eclèctic . Preu: 5 euros. Venda d'entrades anticipada a partir del 9 de maig.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dissabte 21 de maig
De 14 a 02:00 Plaça d'Antoni Pujadas, Can Lleonart i Can Gaza
Festa del 15è aniversari de l'Esplai Guaita'l. Dinar Popular, espectacles de màgia (plaça d'Antoni Pujadas), exposició fotogràfica (Can Lleonart), fireta, xocolatada (plaça d'Antoni Pujadas) i nit de concerts (Can Gaza).  Els diners que es recaptin amb les activitats es destinaran als campaments d'estiu que organitza l'Esplai Guaita'l del 5 al 14 d'agost.
Organitza: Esplai Guaita'l

Diumenge 22 de maig
12h Can Manyé
Visita guiada a l'exposició “Com una papallona entrant en una foguera”, de Pere Llovera.
Organitza: Ajuntament d'Alella

12.00 Plaça de l'Ajuntament
Alella Desfila. Passarel·la de moda amb la participació dels comerços i els professionals d'Alella.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dimarts 24 de maig
17.30h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Hora del conte. Hora del conte. Celebració Any Roald Dahl
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dimecres 25 de maig
19.30h Can Manyé
Literatures amb sentits: Svetlana Aleksiévitx
Parlarem de la Premi Nobel de Literatura 2015 amb Laura Huerga, editora de Raig Verd, que publica en català l'obra de l'escriptora i el també escriptor Francesc Serés.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista
Organitza: Ajuntament d'Alella

Divendres 27 de maig
16.30h Can Lleonart
Sortim a fer un vi: l'horta d'Alella. Sortirem de passeig pels voltants de cal Mallorquí fins arribar-nos a l'antiga vinya del Rei, avui reconvertida en una explotació familiar d'agricultura ecològica situada al bell mig de la vall de Rials: l'hort d'en Pau. Allí coneixerem els conreus de temporada i tastarem algunes de les viandes que en surten maridades amb un parell de vins de la zona. A càrrec del periodista Àlex Asensio i la sommelier Rosa Vila. Preu: 10 euros
Organitza: Ajuntament d'Alella

Diumenge 29 de maig
10.30h  Oficina de Turisme d'Alella
"Visita guiada El Modernisme a Alella+copa de vi DO Alella"
Descripció: Alella va viure un moment d'esplendor arquitectònic en temps del Modernisme, gràcies a les famílies barcelonines que van triar Alella com a lloc de segona residencia. Són diverses les mostres artístiques d'aquest període, entre les quals es troba l'empremta d'Antoni Gaudí. Informació i inscripcions a l'Oficina de Turisme oficinadeturisme@alella.cat
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dilluns 30 de maig
19.30h Pavelló d'Esports Municipal Abelardo Vera
Xerrada-col·loqui amb en Lluis Llach, Diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí. Moderada per Pere Cardús, periodista i redactor de VilaWeb. Obert a tothom. Les preguntes que es vulgui que contesti en Lluis Llach cal enviar-les anticipadament a alella@assemblea.cat
Organitza: Alella per la Independència, Assemblea Territorial d'Alella de l'ANC, amb la col•laboració de l'Ajuntament d'Alella

Dimecres 1 de juny
7h Plaça d'Antoni Pujadas
Travessa de Setcases a Molló.
Bonica travessa de Setcases a Molló passant de la vall del riu Ter a la del riu Ritort. Les panoràmiques són precioses i impressionants sobre Canigó, Costabona, Gra de Fajols, Bastiments i darrera nostra el cim del Comanegra.
Nivell mitjà – Distància 12,3 km - Desnivell de pujada 630 m i de baixada 725 m – 6 h. Cal portar esmorzar, dinar, calçat de muntanya, bastons i capelina. Preu: 24 euros
Organitza: Ajuntament d'Alella
      
Dijous 2 de juny
19h Can Lleonart
Tertúlia en primera persona. Som socorristes i estem salvant vides a la costa grega. Pro-Activa Open Arms neix de la impotència que sentia un grup de socorristes de Badalona en veure persones que perdien la vida a l'aigua per escapar de la guerra o la pobresa. A principis de setembre de 2015 aquesta ONG va decidir traslladar-se a l'Illa de Lesbos per ajudar les persones refugiades que arriben a la costa grega. Cada dia faciliten que unes 1.000 persones puguin arribar a terra de manera segura. A càrrec d'una persona de l'entitat Pro-Activa Open Arms. Programada por la Comissió de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Alella.
Organitza. Ajuntament d'Alella
   
Divendres 3 de juny
22h Can Lleonart
Cicle Músiques del Món. Sabor de Gràcia.
Antonio Carbonell, veu, guitarra; Lorenzo  Barriendos, baix; David  Torras, guitarra; Miguel Serviole, guitarra; Ramón  Giménez, guitarra; Arnau  Figueres, bateria i cajon; Carlos Reyes, percussió; Ana   Fernández, violí, cors; Consuelo Ferrer, cors.
Vint anys després que Antonio Carbonell (Sicus) creés la banda Sabor de Gràcia al barri barceloní amb el mateix nom, han arribat a convertir-se en la formació de referència de la rumba catalana. Per a celebrar-ho, al 2015 han presentat el projecte Gitanos Catalans, amb un so renovat i per primera vegada íntegrament en català. Al 2016 presenten un nou espectacle pensat especialment per a teatres, amb un repertori que combina aquestes cançons actuals, les cançons més representatives de la seva trajectòria i versions conegudes per tots (Ara que tinc 20 anys, Que Volen Aquesta Gent, Boig per tu...)
Preu: 5 euros. Venda d'entrades anticipada a partir del 9 de maig.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dissabte 4 de juny
20h Can Lleonart
Espectacle Esperit de Vinyoli amb  Silvia Comes i Silvia Bel i  vi de la DO Alella
L'espectacle Esperit de Vinyoli és un viatge a l'essència poètica de Joan Vinyoli a través dels seus versos més embriacs, que seran el fil conductor que es portarà a la taverna de la seva literatura. Vins, música i poesia per als sentits.
Preu: 10 euros. Cal inscripció prèvia.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Exposicións a Can Manyé

Del 5 de maig al 22 de maig
“Com una papallona entrant en una foguera”, obra plàstica e instal·lació de Pere Llobera
Inauguració: Dijous 5 de maig a les 20h.

ESPAIS DE POESIA 2016

Dijous 5 de maig
Com una papallona entrant en una foguera •  exposició de Pere Llobera
20 h Can Manyé, espai d'art i creació
Inauguració
Una exposició que vol ser un homenatge a tota la gent que ha pagat penyora amb la seva pròpia vida per expressar-se en vers, en cançó,... “l'aiguardent de les persones”,  aquella essència que, concentrada i gota a gota, ens dona el millor de la seva percepció.

i tot seguit

El nus la flor • recital
20.30 h Can Manyé, espai d'art i creació
Enric Casasses presenta EL NUS LA FLOR, poemes i escrits inèdits dels últims anys, amb el seu estil de música parlada i tocant temes molt diversos en textos força breus que van des dels poemes d'amor de tota la vida (però amb maneres i actituds noves i sorprenents) fins a reflexions filosòfiques amb forma de poemes o viceversa. Des de l'acudit de fons tràgic fins a la tragèdia amb un somriure. De la metafísica de la vida quotidiana a la quotidianitat del miracle.

Divendres 6 de maig
El conte de l'estrella • espectacle infantil
17.30 h Can Manyé, espai d'art i creació
Allà dalt brillen les estrelles en la negra nit,
i aquí abaix, el mar descansa com un mirall blau marí.
Asseguda a la falda de la lluna,
l'Estrelleta canta cançons i explica contes.
I a la gran volta del firmament,
tota la família d'estrelles l'escolta.
Però de sobte, quin silenci tan gran!
L'Estrelleta ha callat a mitja cançó, i diu:
-He crescut i m'he fet gran!
Allà al mar he vist una estrella igual que jo
i la vull anar a saludar.
Animamundi Teatre presenta una història musical plena de llum i poesia, representada amb ombres xineses i adreçada a nens i nenes a partir dels 3 anys.


Dissabte 7 de maig
De mà en mà . recital i concert
12 h Jardins de Can Llimona. Riera Coma Clara, 1. Alella 
Francesc Anyó i Borja Penalba perpetren, diuen, riuen, canten, ploren i mengen Estellés; una barreja de veus i músiques amb una senzilla posada en escena, on els veritables protagonistes són els versos de Vicent Andrés Estellés.
Activitat inclosa dins del programa de Poesia als parcs. Lletres i paisatges, organitzat per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.
____
Dissabte 7 de maig
Ens queda la paraula • nit de poesia i cultures
19h Can Manyé espai d'art i creació
Una vetllada a través de les impressions i de la creació poètica de Carlos Ernesto García, Antonio Tello i Yulino Dávila, en què ens submergirem en les seves variades i riques expressions culturals provinents d'El Salvador, Argentina i Perú, amb el propòsit de fusionar-les com un sol cant universal.  Durant la trobada de cultures, connectarem amb els poetes Winston Morales Chavarro de Colòmbia, Daisy Zamora de Nicaragua i Mauricio Vallejo Márquez des d'El Salvador. Tots ells participaran des dels seus països i compartiran amb nosaltres les seves creacions i reflexions.
Activitat programada per la Comissió de Cooperació Internacional.
Coordina: Carlos Ernesto García
______

Diumenge 8 de maig
Lliurament dels premis de la XXXIII Mostra Literària del Maresme (fase local).
12 h Golfes de Can Lleonart
Acte de lliurament de premis de la Mostra Literària en la seva fase local.
Presentació de l'acte: Eduard Miró
______

Dimarts 10 de maig
Cal.líope i Bacus: poesia entre vinyes . Audiovisual
19 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Les imatges de Toni Garriga i la veu d'Anna Maluquer ens acompanyaran a la presentació de l'audiovisual del cineasta, enregistrat en una passejada poètica feta entre les vinyes del celler Alta Alella.

Poesia, llengua i llibertat. Tertúlia i recital
20.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Rafael Vallbona, Vicenç Altaió i Albert Calls ens parlaran de la memòria del grup literari de la Font del Cargol, el moviment literari del Maresme impulsat per Valerià Pujol i al qual varen pertànyer Martí Rosselló, Rafael Vallbona, Pep Bras, Ventura Ametller o Maria Antònia Grau, entre d'altres poetes de la represa cultural (1970 - 1983).
Coordina: Albert Calls
____

Dijous 12 de maig
Obra completa punt u - Carles Hac Mor • Club de lectura
20 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Ester Xargay, poeta, videoartista i coautora de diversos llibres amb Carles Hac Mor, i Jordi Marrugat, crític i estudiós de la literatura, conduiran una xerrada sobre Obra completa punt u, el llibre que recull les obres escrites per Carles Hac Mor entre 1977 i 1992. Es tracta d'un llibre de llibres. I alhora, d'un antillibre, ja que recopila una de les aventures més radicals, trencadores i innovadores de la literatura de tots els temps.
Conduït per Tònia Minguet i Toni Tomàs
____

Divendres 13 de maig
Poesia en moviment vora les vinyes . dansa i recital
Presentació del llibre guanyador del premi Maria Oleart •
19 h Celler i vinyes d'Alta Alella • Cava Privat
Maridatge entre poesia, dansa i vi per part dels poetes Laia Noguera i Raimond Aguiló (guanyador del premi Maria Oleart d'enguany), de la ballarina Helena Pellisé i dels vins d'Alta Alella • Cava Privat. Els versos i la vinya, els gestos i els sabors, el paisatge i els mots es confabularan en un espectacle únic i irrepetible.
Cal inscripció prèvia al 93 540 87 23 i 93 555 90 55.
_____

Dissabte 14 de maig
Amb veu de dona . recital
11h Bouquet d'Alella
Un matí per descobrir les veus i l'obra de les reconegudes poetes Maria Cabrera i Mireia Calafell que oferiran un recital de les seves poesies, acompanyades per la trompeta de l'Elena Bañuls. Tot plegat maridat amb vi, coca i xocolata.
Presenta: Queralt Morros, poeta i periodista


Dissabte 14 de maig
El Verger de l'Amat • recital
20.00 h Can Manyé, espai d'art i creació
L'actriu Montse Germán i el músic mallorquí Ferran Pisà s'uneixen per recitar Ramon Llull en aquest setè centenari de la seva mort en el recital El Verger de l'Amat on aconsegueixen fer proper i comprensible Ramon Llull, autor que per la seva antiguitat (1230-1316) i la seva complexitat és poc conegut tot i ser un dels grans tresors de la nostra literatura.
El timbre dels instruments de Ferran Pisà i la qualitat com a rapsoda de Montse Germán ens transmeten la bellesa dels versos més místics de Ramon Llull.
______

Diumenge 15 de maig
Missa pagesa . recital
12 h Pati de Can Manyé
Missa Pagesa és un poemari de Dolors Miquel escrit en forma de missa laica que vol ser un cant a la vida i a la natura.
Amb Maite Besora i Pau Bou, dirigida per Xavier Giménez Casas.
Escenografia, Dolors Juárez.
_____

Diumenge 15 de maig
Dos amants com nosaltres . recital

18 h Can Manyé, espai d'art i creació

L'amor i el desig en la poesia i la cançó catalana, un recorregut a dues veus.  Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i autora del llibre Dos amants com nosaltres i el músic Borja Penalba, proposen una petita mostra de literatura catalana.


2.0

Omplim la xarxa de poesia

Us convidem a compartir a través de la xarxa les poesies que més us agradin.

Com?
Compartint poemes i fotografies que feu a Instagram, twitter i facebook amb el hashtag #epoesialella16
______

A l'entorn
Dimecres 4 de maig
Matí Institut Alella
Taller de poesia amb Mireia Chalamanch
Poemes i poetes als espais de poesia 2016. Un recorregut per la poesia dels poetes convidats enguany
Activitat adreçada als alumnes de l'Institut Alella

Divendres 13 de maig
Matí Escola Fabra Escola La Serreta
Versos i rialles . recital
Aparteu les criatures! O més ben dit, que vinguen totes! Andreu Galan torna a Alella carregat de romançons, cançons, raps i sobretot poesia per a grans i petits amb versos que et faran engegar la màquina dels somriures. I, és clar, somriures que et faran despertar la màquina dels versos...
Activitat adreçada als alumnes de l'Escola Fabra i de l'Escola La Serreta

A Can Manyé, espai d'art i creació es duran a terme també diversos tallers de poesia visual amb les escoles d'Alella.
_____

Dimarts 17 de maig
16.30 h Residència de la Fundació Germans Aymar Puig
Lectura oberta de poesies  a càrrec dels usuaris de la Residència i persones voluntàries.
_____

Dimecres 18 de maig
17 h Residència Els Rosers
Lectures de poemes a càrrec de les àvies i avis de la residència i persones voluntàries.

4a edició de les Jornades d'Emprenedoria Enlaira't

11, 12 i 13 de maig
Dimecres 11 de maig:
CAN LLEONART - ALELLA 19:00 - 21:00h]: "Presentació Enlairat 2016" amb Joan Dausà i Vi.net *Inscripcions gratuïtes
Dijous 12 de maig:
[CAT TEIÀ 9:30 - 11:00h]: "Workshop: Coneixement personal" amb Ulla Oyrer i Sònia Pujol *Inscripcions gratuïtes
[CAT TEIÀ 11:00 a 14:00h]: "Workshop: Aspirina vs. Vitamina" amb David Teixidó, Aniol Brosa, Isabel Giménez, Borja Piñeiro, Josep M. Valero, Joan Pera
*Inscripcions gratuïtes
[CAT TEIÀ 16:00 - 18:30h]: "Workshop: Meotolodies àgils" amb Isabel Giménez, Borja Piñeiro *Inscripcions gratuïtes
[ALELLA VINÍCOLA 19:00 - 21:00h]: "Taula rodona: Empresaris locals a globals" amb Automatismes Enric, AutoNetOil, ASSI i Carme Pla com a moderadora. *Inscripcions gratuïtes
Divendres 13 de maig:
[CASA DEL MARQUÈS D'EL MASNOU 12:00 - 13:30h] "Conferència: Per què hi ha empreses que creixen i altres que tanquen?" amb Oriol Amat *Inscripcions gratuïtes
[PARC DEL LLAC DE MASNOU - 14:00 - 16:00] "Aperitiu de Cloenda" amb Oriol Amat *Inscripcions de pagament
Més informació: info@laboratori885.com
Més informació i inscripcions a www.enlairat.cat

9es. JORNADES DE  LA GENT GRAN ACTIVA

75è Homenatge a la Vellesa
21 al 29 de maig de 2016

L'Ajuntament d'Alella i la Comissió de Savis i Sàvies d'Alella es complau a convidar a totes les persones grans, familiars i amistats a participar al reconeixement del poble a les seves grans persones.
Enguany celebrem 75 anys del l'Homenatge a la Vellesa i volem reconèixer la tasca i la implicació de l'associacionisme i el voluntariat, fent un esment molt especial a l’ànima d'aquest homenatge: els voluntaris i voluntàries de l'arròs.


 DISSABTE 21 DE MAIG


●    11.30h - Plaça de l'Ajuntament

Cercavila - Passeig d'Homenatge a la Vellesa

Volem reviure els records dels inicis de la Festa amb el tradicional passeig acompanyats del jovent i el grup de música “Men in Swing”. El recorregut anirà de l'Ajuntament, Plaça de l'Església, c/ Balmes, c/Santa Madrona, Torrent Vallbona, Rambla Àngel Guimerà i acabarà als patis de les Antigues Escoles Fabra, on tot seguit s'inaugurarà l'exposició d'Homenatge. 
Podeu venir acompanyats dels vostres néts i netes, fillols i filloles. En el cas que no us pugui acompanyar ningú, nosaltres us facilitarem un acompanyant per la cercavila. Inscripcions al Casal de la Gent Gran (Can Gaza)
.
●    12h - Antigues Escoles Fabra.

Inauguració de l'exposició 75 anys d'Homenatge a la Vellesa
La Comissió de savis i sàvies, amb la coordinació de l'entitat local de recerca històrica “Cerquem les arrels”, ha realitzat una tasca de recerca per poder explicar l'origen, els records i les emocions de l'Homenatge a la Vellesa. Podreu veure fotografies històriques, explicacions i anècdotes, documents que il•lustren la importància i l'arrelament d'aquesta festivitat a Alella..

Inauguració i Parlaments, Visita guiada de Ramon Anglada i Jordi Albadalejo i tot seguit vermut musical a càrrec de “Men in Swing”.

●    17h  - Casal de l'Associació de Gent Gran (Can Gaza)

Inauguració de l'exposició Mans Creatives
Treballs realitzats al curs de Taller de manualitats de l'Associació de Gent Gran. Podreu veure peces de joieria, pintura sobre seda i art floral.

DILLUNS 23 DE MAIG
 
●    10 a 10.45h (1a sessió) – 11 a 11.45 (2a sessió) - Biblioteca Ferrer i Guàrdia
´
Teatre de contes
Vols reviure un conte de tota la vida? Un conte que ha passat de generació en generació?  Els avis i àvies de La Residència Els Rosers posen en escena la seva divertida versió del conte de La Caputxeta Vermella.

●    19.30h - Can Lleonart.
´
Col•loqui “Dones amb empenta”, a càrrec d'Ester Soteras, psicòloga de l'Associació DAE
Presenta: Associació Dones Solidàries d'Alella.
Parlem de nosaltres, parlem de dones. Aquest espai ens portarà a compartir totes aquelles experiències que vivim com a dones que ens fem grans.


 DIMARTS 24 DE MAIG

●    9h a 9.50h - Complex Esportiu Municipal
´
Zumba sènior
Activitat de ball-fitness, inspirat en música  llatina, que et farà moure el cos. Preparat per sortir ple d'energia!

●    10 a 11h - Escola Bressol El Campanar
´
Anem de festa a El Campanar per homenatjar la Vellesa
Els menuts també volen celebrar aquests 75 anys d'Homenatge a la Vellesa i ens conviden a una gran diada on podrem cantar i ballar plegats. L'Associació de Dones Montserrat Roig realitzarà una actuació per amenitzar la festa. Tothom hi és convidat!
●    16 a 20h - Casal de la Gent Gran (Can Gaza)

4rt Open de Dòmino i 5è Open de Canastra
Un any més volem convidar a totes les persones afeccionades al dòmino i a la canastra a posar a prova l'estratègia i la sort. Vine a passar una divertida tarda de jocs! Preu: 3 euros (Organitzat per l'Associació de Gent Gran d'Alella)
 

DIMECRES 25 DE MAIG

●    10 a 11h - Llar d'infants municipal Els Pinyons
´
5r Taller d'Art Intergeneracional. Creació de centres de taula
L'Escola Bressol Els Pinyons volen regalar una bonica decoració per les taules del dinar d’ Homenatge a la Vellesa i ens conviden a participar en aquesta activitat creativa.

●    17 a 19h – Pati de l'Associació de Gent Gran (Can Gaza)
´
Rutes saludables per Alella
Caminada en grup adreçada a gent gran amb l'objectiu de promoure la realització d'activitat física regular com a hàbit de salut. Es seguirà un itinerari d'uns 4,5 km amb sortida i arribada a Can Gaza i es finalitzarà amb un esmorzar saludable.
 

DIJOUS 26 DE MAIG

●    11 a 12h -  Casal de la Gent Gran (Can Gaza)
´
Moviment i Ritme 
Sessió de gimnàstica que ens ajudarà a mantindré en forma el nostre cos al ritme de la música. Dinamitzada per la fisioterapeuta i l'educadora social de la Residència El Montseny.
●    15.15 a 16.05h - Complex Esportiu Municipal
´
Pilates
Buscarem l'equilibri del nostre cos mantenint una bona postura corporal per evitar dolences d'esquena. 
●    17.30 a 18.20h  - Complex Esportiu Municipal
´
Iogilates
Sessió enfocada a millorar la qualitat de vida, l'estètica i la psique, tot fent exercicis de ioga i pilates els quals ens aportaran flexibilitat, equilibri i un millor estat d'ànim.
 
 DIVENDRES 27 DE MAIG

●    11 a 12.30h - Jardí de la Fundació Germans Aymar i Puig
´
Taller de cuina – Pastís dedicat als voluntaris i voluntàries de l'arròs

Petits i grans en aquest taller aprendrem a elaborar una deliciosa recepta de pastís d'estiu que desprès compartirem tot fent l'aperitiu.

●    19h - Pàrquing d'Autocars Font

Sortida al teatre: “Victòria” al Teatre Nacional de Catalunya (TNC)
Direcció: Pau Miró. Protagonistes: Emma Vilarasau,Joan Anguera, Mercè Arànega, Jordi Boixaderas, Nil Cardoner, Mar Ulldemolins i Pere Aquillué.
Victòria, una dona que viu a la Barcelona de 1951, protagonitza un triangle amorós enmig de la lluita política clandestina. Ella no sap que la necessitat aviat l'obligarà a prendre partit entre les ideologies permeses i les prohibides. Preu: 15 euros

 DISSABTE 28 DE MAIG

●    12h - Biblioteca Ferrer i Guàrdia
´
Paraules des d'Alella
Els i les participants a l'edició d'enguany de “Relats des d'Alella” posaran veu al seu relat. Compartirem el gust per la lectura i l'escriptura, tot recordant les vivències de les persones grans del poble.
Per les persones que no es veuen en cor de llegir en públic, la Consol Escarrà farà de narradora. Només cal demanar-ho a la Biblioteca. Presentador: Jordi Ribas.
 

DIUMENGE 29 DE MAIG

●    12h - Pista exterior del Pavelló Municipal Abelardo Vera

Actuació i classe oberta de country
Aquest any volem dedicar un bon espai a les balladores de country alellenques que cada dia en són més colla! El grup de l'Associació de Gent Gran i l'Associació Montserrat Roig ens realitzaran una magnifica actuació i seguidament en ensenyaran uns passos per poder engrescar-nos i aprendre aquest ball tant típic de l'oest. 

●    13.30h - Pavelló Municipal Abelardo Vera

75è Dinar d'Homenatge a la Vellesa
Enguany volem fer un especial homenatge a totes les persones voluntàries, les quals de ben segur que ens tornaran a cuinar unes paelles espectaculars. Felicitarem les parelles que celebren les seves Noces d'Or.
L'animació anirà a càrrec de “Zdzislaw Grygu”. Per aquesta edició especial d'aniversari, el ball anirà a càrrec de “l'Orquestra Boogie Woogie”

EXPOSICIONS
75 ANYS D'HOMENATGE A LA VELLESA A ALELLA
Sala d'entitats de les Antigues Escoles Fabra.
Del 21 de maig al 3 de juny
Horaris: Dilluns a divendres 11-13h i les tardes de 16.30 a 19h. Dissabtes de 11h a 14h i de 17.30h a 20h. Diumenges de 11 a 14.30h
Visites Guiades: Dissabtes 21 i 28 de maig a les 12h, a càrrec de Ramon Anglada i Jordi Albadalejo, de “Cerquem les Arrels”.

MANS CREATIVES
1r pis del Casal de la Gent Gran (Can Gaza)
Del 21 de maig a l'1 de juny
Horaris: de dilluns a dissabte 10-13h i les tardes de 17 a 20h.
INFORMACIÓ, INSCRIPCIONS I RECOLLIDA DELS TIQUETS PER L'ASSISTÈNCIA AL DINAR (seients numerats)
Dilluns i divendres 2 ,6, 9 i 13 de maig, de 11 a 14h i de 15 a 17h
Dimecres 4 i 11 de maig, de 11 a 14h
Casal de la Gent Gran (Can Gaza) Av. Sant Josep de Calassanç, 23 Telf. 93 540 05 21 / 659 437 410  lauramartinb@suara.coop

ACTIVITATS
    Tots els tallers són gratuïts.
Durant tota les Jornades (21 al 29 de maig), les persones majors de 65 anys podran accedir al Complex Esportiu Municipal de forma gratuïta i gaudir dels vestuaris, piscina, sauna i del jacuzzi, així com la resta de serveis del Complex. L'horari de dilluns a divendres és de 7h a 23h, ininterrompudament, dissabte és de 8h a 20h i diumenge és de 9 a 14h. Cal portar el DNI. 
Inscripció a la Cercavila-Passeig d'Homenatge a la Gent Gran al Casal de la Gent Gran de Can Gaza (Nom i cognoms de la persona gran i l'acompanyant, i un telèfon de contacte).

Open de dòmino i canastra, preu: 3 euros.
Sortida TNC “Victoria”, preu: 15 euros. Les places són limitades i s'atorgaran per ordre d'inscripció. Fer l’ ingrés al compte de La Caixa ES87 2100 3238 7322 0012 8863, especificant: TNC, nom i cognoms de l'assistent (Pagament abans del dia 20 de maig)
75è Dinar d'Homenatge a la Vellesa
Gratuït per a les persones majors de 65 anys que viuen a Alella. Persones que no viuen Alella, però són sòcies de l'Associació de Gent Gran, el preu és de 7'5 euros. Pels acompanyants, el preu del tiquet és de 15 euros. Procés per assignar taula i cadira als acompanyants. Fer l'ingrés al compte de La Caixa ES87 2100 3238 7322 0012 8863, especificant: Dinar, nom i cognoms acompanyant, nom i cognoms avi o àvia.

PARAULES DES D'ALELLA
7è RECULL 'RELATS DES D'ALELLA'
Anima't a escriure el teu relat, cada any en som més! Volem que donar a conèixer les vostres històries, vivències, anècdotes, records... Tots els relats seran recopilats en una publicació. El tema és lliure, escrit en prosa en català o castellà. Cal lliurar el relat a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia abans del 16 de maig a les 20h. (Hort de la Rectoria, 2. Telf. 93 555 90 55)

GRANS LECTORS: TALLER D'ESCRIPTURA
Vols escriure el teu relat i no saps per on començar? Vine al taller de lectura i escriptura de relats i t'ajudarem a impulsar-lo! Dilluns 4, 11, 18 i 25 d'abril, 2 i 9 de maig de 2016, de 10 a 11 h. Més informació: Casal de la l'Associació de Gent Gran (Can Gaza), al correu lauramartinb@suara.coop. Telf. 659 43 74 10

Pujar al principi de la pàgina