Notícies
Alella revalida el Segell InfoParticipa que acredita la transparència i la qualitat de la informació
És una distinció del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB que  una distinció que acredita la màxima transparència dels continguts del web municipal

InfoParticipaL'Ajuntament d'Alella ha rebut per tercer any consecutiu el Segell de InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. És una distinció, creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, que acredita la màxima transparència dels continguts del web municipal.

En aquesta tercera edició s'ha ampliat significativament el nombre d'indicadors per adaptar-los als paràmetres de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern que va entrar en vigor a Catalunya el passat 1 de gener.  Així s'han ampliat de 41 fins a 52 les preguntes formulades per indagar si els webs municipals faciliten informació sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Dels total de 948 ajuntaments catalans avaluats, han aconseguit el Segell 61 municipis, 6 menys que a l'edició anterior. També s'han atorgat 4 mencions i 2 reconeixements a ajuntaments i guardons a 3 consells comarcals.

Alella ha assolit una puntuació del 90,38% sobre 100 i és un dels 7 municipis maresmencs que aconsegueixen aquesta distinció màxima de transparència, juntament amb Calella, Mataró, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Mar i Premià de Dalt.

Alella i Calella són InfoParticipaels dos únics municipis maresmencs que han obtingut el Segell en les tres edicions.

Els guardons InfoParticipa es van lliurar el passat dimecres  20 d’abril en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) i l’Oficina Antifrau de Catalunya. La distinció va ser recollida per l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, i la regidora de Comunicació i Transparència, Isabel Nonell.

Més informació en aquest enllaç

InfoParticipa

Informació publicada el 22 d'abril de 2016