Biblioteques amb DO

Biblioteques amb DO 2018


Dijous 8, a les 20 h.

Club de lectura – Temps de família, de Tānia Juste. Premi Néstor Luján de Novelˇla Histōrica 2015

Un mas, unes vinyes, la lluita per la terra. La histōria d’una nissaga catalana que va voler construir un gran somni. Inspirada en nissagues familiars com els Raventķs o els Torres, així com en les novelˇles Els Bunddenbrook: la decadčncia d’una família, de Thomas Mann, i Mirall trencat, de Mercč Rodoreda.

Els assistents tindran l’oportunitat de conversar amb l’escriptora sobre aquest retrat fidel d’un temps i d’un país.

Conductors Tōnia Minguet i Toni Tomās


Divendres 16, a les 20 h.

Xerrada-audiciķ-tast – Gran reserva de l’ōpera

Sobre l’ōpera i el vi o, més aviat sobre el vi a l’ōpera. Amb els brindis més festius – el de La Traviata de Verdi, el de Marina d’Arrieta – i les āries més vinícoles del repertori: Viva il buon vino, de Don Giovanni o Beva con me, d’Otello.

Tot sobre el paper del vi al llarg de la histōria de l’ōpera, des de l’inici fins les ōperes romāntiques, acompanyat de fragments operístics en vídeo, i d’un tast de vi.

A cārrec de David Puertas, músic i periodista. 

Tast: Bouquet d’Alella, a cārrec de Marina Ortega, responsable d’enoturisme i sommelier


Dimarts 20, a les 17 h.

Hora del conte – Els Tres animals del vi ,de l’autora Gemma Armengol 

Els tres animals viuen una gran aventura a una masia on elaboren vi. Una histōria amb misteri, tensiķ, embolics, amistat i, sobretot, raīm, cellers i vi. De la mā dels tres protagonistes, els infants coneixeran com es fa la verema, la māquina que separa el gra de la rapa, les bķtes on envelleix el vi i els efectes que té beure’n una, dues o tres  copes.

Aquesta sessiķ inclou un taller on els infants completaran les ilˇlustracions del conte obsequiat, i que prčviament l’autora Gemma Armengol ens explicarā breument el procés de creaciķ del conte.

A cārrec de Mercč Rubí, narradora


Dimecres 21, a les 19:30 h.

Literatures amb sentits 

Raül Garrigasait autor d'Els estranys (Edicions 1984) guanyador del premi Ōmnium a la millor novelˇla catalana de l’any.

Per acompanyar aquesta sessiķ us oferirem un vi de la Denominaciķ d’Origen d’Alella, estāndard de tradiciķ i avantguarda.

Direcciķ i conducciķ: Montserrat Serra, periodista


Dijous 22, a les 19 h.

Tast narrat:  Joan Vinyoli encén el vi   

De com la poesia de Vinyoli és plena de referčncies, metāfores i símbols vinculats al vi i al beure: el vi, la vinya, el celler, la copa, la taverna... Vinyoli ens va deixar una cinquantena de poemes, alguns de fonamentals en la seva obra, on apareixen aquests elements vinícoles. L’Espai Diví, celler del segle XVII amb un encant especial, lloc on es farā el tast narrat que serā acompanyat per uns plats de la cuina del restaurant Masia Can Cabús, tot fent un tast de vins de la DO Alella 

Idea, coordinaciķ i conducciķ: Montserrat Serra, periodista

Lectura de poemes: Anna Maluquer

Cal inscripciķ prčvia

Preu per persona: 10€


Divendres 23, a les 11:30 h.

Espectacle per a adults  – Jean Leon o el tresor d'en Ceferino.

La increīble histōria d'un enamorat de la bona taula, del bon vi i les bones vinyes, que va saber viure la  vida com una gran aventura plena de fets impossibles.

Contes inclusius i adaptats també per a persones amb pluridiscapacitat.

A cārrec d’Elisabeth Ulibarri

Cartell Biblioteques amb DO

Més informaciķ en aquest enllaį